Soluții sigure de protecție împotriva incendiilor, prin izolarea cu fibră de lemn STEICO

7

Cum funcționează această protecție?

În cazul unui incendiu, un strat carbonizat împiedică arderea rapidă a materialelor de izolație STEICO și astfel inhibă răspândirea focului – spre deosebire de multe materiale izolatoare convenționale, care se pot topi și pot picura sau se pot scurge. Materialele de izolație STEICO pot fi folosite pentru a construi structuri de protecție împotriva incendiilor de la REI30 la REI90 (normele europene de rezistență la foc). Cu alte cuvinte, un incendiu ar trebui să dureze 90 de minute pentru a depăși cerințele de siguranță impuse construcției.

Important!

Conform directivelor Comisiei Europene, clădirile  trebuie proiectate și executate astfel încât, în cazul izbucnirii unui incendiu: 

– Răspândirea focului în construcție sa fie limitată; 

– Răspândirea focului către construcțiile învecinate sa fie limitată; 

– Ocupantii clădirii sa poată părăsi clădirea sau sa fie salvați prin alte mijloace; 

– Siguranța echipelor de salvare să fie luată în considerare; 

– Capacitatea portantă a structurii de rezistență sa fie asigurata pentru o anumită perioada de timp.

Izolația STEICO nu se scurge în timpul arderii, spre deosebire de unele spume rigide. Asta înseamnă mai multă siguranță în cazul incendiilor de fațadă. În plus, stingerea nu este complicată de pericole suplimentare. 

În caz de incendiu, materialele de izolație STEICO generează mult mai puțin fum decât, de exemplu, unele materiale de izolație pe bază de spumă organică. Acest lucru este crucial pentru serviciile de urgență și pentru oricine din interior.

Materialele de izolație STEICO rezistente la presiune îndeplinesc clasificarea „în mod normal inflamabile” fără niciun fel de materiale adăugate. Densitatea brută este factorul cheie. Materialele de izolație flexibile și adaptabile STEICO sunt echipate cu aditivi naturali și, prin urmare, sunt, de asemenea, „în mod normal inflamabile”.

Calitate germană – garantată de testele Institutului pentru Studiul Lemnului Fraunhofer

Unul dintre cele mai renumite institute de cercetare din Europa a examinat și a determinat comportamentul la foc al materialelor izolatoare realizate din materii prime regenerabile și spumă rigidă:

„Spumele rigide ard extrem de repede, cu formare foarte puternică de fum negru și se topesc și picură în timpul arderii. Materialele de izolație naturală (inclusiv materialele de izolație din fibre de lemn STEICO) ard și ele, dar relativ lent, cu puțină dezvoltare a fumului și nu picura în timpul arderii. Comportamentul la foc al materialelor izolatoare naturale este, prin urmare, semnificativ mai avantajos decât cel al spumelor rigide, în special în fazele incipiente ale unui incendiu, și este previzibil.”

În plus, STEICO oferă:

  • Protecție excelentă la frig și reduceri ale costurilor de încălzire
  • Protecție împotriva caniculei
  • O membrană respirabilă, menită să ofere un micro climat plăcut și să țină mucegaiul departe
  • Izolare fonică de excepție

 Uită de stresul facturilor pe timp iarnă și cere acum o ofertă la izolația cu celuloză ori fibra de lemn, pentru pod ori mansardă. Te bucuri de până la peste 35% economie la încălzire, cu soluțiile Izolațiinaturale.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.