Ce trebuie sa stii daca vrei sa cumperi camere de supraveghere wireless

263

Camerele de supraveghere wireless au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, datorita scaderii semnificative a preturilor, a comoditatii si usurintei instalarii, dar si a progreselor tehnologice din acest domeniu. Camerele de supraveghere wireless sunt utile celor care nu au posibilitatea sa traga cabluri pana in locul unde doresc sa monteze dispozitivele, celor care au de montat aceste aparate la distante foarte mari sau celor care doresc sa evite aglomeratia de fire inestetice pe pereti.

Cele mai eficiente si sigure camere de supraveghere wireless sunt camerele IP. Acestea folosesc comunicarea prin protocoale wireless de retea pentru a transmite semnalul video si audio catre un router, functionand ca orice alt dispozitiv fara fir (smartphone, laptop, tableta). Iata mai jos care sunt principalele avantaje ale camerelor de supraveghere wireless:

calitate HD a imaginilor (camerele IP ofera cea mai clara imagine dintre toate camerele de supraveghere de pe piata, garantand profunziumea detaliilor, rezolutia inalta, calitatea imaginilor pe timp de noapte si contrastul);

distanta mare la care pot transmite semnalul video (semnalul wireless poate parcurge o distanta de pana la 30 de metri prin pereti sau pana la 150 de metri in camp deschis);

monitorizarea de pe smartphone, laptop, tableta (orice camera de supraveghere wireless poate fi accesata prin intermediul dispozitivelor mobile, avand acces, pe langa imaginile live, si la poze snapshot instant, inregistrari, zoom in imagine, rotiera camera si altele);

configurarea in amanunt a camerei (datorita modului de functionare de sine statator, camerele IP pot fi configurate in cel mai mic amanunt, pentru a obtine imaginea perfecta atat in timpul zilei, cat si noaptea; se pot configura detectia de miscare, functionarea iluminatorului IR, avertizarea prin e-mail si multe altele).

Un sistem de camere de supraveghere wireless poate fi folosit in doua moduri: cu sau fara unitate de stocare. In cazul camerelor de supraveghere wireless de sine statatoare, acestea transmit informatia video catre router, de unde clientul le poate accesa din locatia respectiva sau de la distanta (prin internet), folosind un smartphone, tableta sau laptop. Deoarece camerele IP pot functiona pe cont propriu, nu este nevoie de o unitate de stocare pentru a beneficia de acces de pe telefon, vizualizare live, avertizare prin e-mail, detectie miscare etc, totul fiind disponibil prin conectare directa la camera.

Pe de alta parte, folosirea unui NVR cu unitate de stocare este recomandata, insa va creste pretul sistemului de supraveghere. Principalul avantaj al unui sistem de supraveghere wireless cu NVR este centralizarea foarte eficienta, permitand accesul rapid si eficient la inregistrari, dar si efectuarea de cautari dupa data si ora, dupa alarme sau dupa miscari, beneficiind de asemenea de functii ajutatoare (cautari avansate de evenimente, zoom in inregistrari, avertizari pe telefonul mobil in caz de miscare etc).

Daca si tu esti in situatia de a cumpara camere de supraveghere wireless, trebuie sa tii cont de doua aspecte foarte importante:

in primul rand, trebuie sa fii atent la semnalul wireless in punctele in care vrei sa montezi camerele (numarul de pereti, grosimea lor, numarul de usi, distantele, materialul din care este construita cladirea influenteaza semnalul wireless; un sistem de camere de supraveghere puternice trebuie insotit de un semnal wireless puternic);

in al doilea rand, trebuie sa tii cont ca orice legatura wireless este vulnerabila (de aceea router-ul, camerele de supraveghere si unitatea de stocare, in cazul in care aceasta exista, trebuie parolate corespunzator).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.