Cum să alegi un interfon de bloc potrivit?

200
Publicitate

Cum să alegi un interfon de bloc potrivit? 1

Publicitate

Interfonul de bloc este o realitate cu care ne-am obişnuit de mai bine de două decenii în majoritatea oraşelor. Unele clădiri rezidenţiale sunt deja la a patra sau a cincea generaţie de aparate, fiecare aducând câte ceva nou din punct de vedere al siguranţei şi confortului oferit. Iată câteva criterii care te vor ajuta să alegi modelul potrivit pentru blocul în care locuieşti în funcţie de nevoile comunităţii:

Diversitatea opţiunilor de acces pentru locatari

Principala funcţie a unui interfon este de a permite accesul doar locatarilor şi persoanelor validate de aceştia. Metoda clasică de pătrundere într-o clădire este prin intermediul yalei deschise cu cheia potrivită. Primele generaţii de interfoane adăugau o nouă metodă, şi anume tagul magnetic de proximitate, care se regăseşte la brelocul multor proprietari alături de cheie. Aparatele de cea mai nouă generaţie au funcţii inteligente ce permit accesul într-o clădire prin intermediul telefonului mobil. Posibilitatea introducerii unui cod unic de acces este o metodă prin care poţi intra în clădire atunci când ai plecat fără chei. De asemenea, codul poate fi folosit de poştaş, firma de curăţenie sau întreţinere a clădirii.

Cum oferi accesul în clădire din casă

Marea noutate pe care o aducea aparatul interfon, pe lângă siguranţa locatarilor, este posibilitatea primirii oaspeţilor fără a ieşi din confortul propriului apartament pentru a descuia uşa de la intrare în bloc. Pe lângă soneria propriu-zisă, ai posibilitatea de a comunica audio cu persoana care solicită accesul, iar în urma discuţiei decizi dacă descui sau nu. Tot o evoluţie a tehnicii este integrarea unei camere video în panoul interfon montat la intrarea în bloc şi a unui display în fiecare apartament. Astfel, poţi nu doar să comunici audio cu persoana de afară, ci să o şi vezi. Cele mai sofisticate aparate merg şi mai departe şi îţi permit accesul de pe telefon, printr-o aplicaţie dedicată. Astfel, dacă eşti plecat la serviciu sau în vacanţă şi aştepţi un curier, poţi seta postul interior să te apeleze pe telefon şi chiar îi poţi permite persoanei de afară să pătrundă în clădire. Dacă ai şi o yală inteligentă montată la intrarea în apartament, poţi observa curierul cum lasă coletul în hol şi părăseşte locuinţa.

Upgrade pentru o reţea mai veche

Un mare avantaj în alegerea interfonului pentru scara de bloc îl oferă posibilitatea de a utiliza reţeaua unui terminal vechi cu două fire pentru implementarea unui sistem digital cu patru fire. Producătorii de calitate, cu experienţă în domeniu, îţi pun la dispoziţie servicii de consultanţă de specialitate, propunând soluţia cea mai bună în funcţie de condiţiile de la faţa locului. Aşadar, în cazul înlocuirii unei aparaturi mai vechi, merită să iei în considerare un upgrade din punct de vedere al securităţii şi confortului în timpul utilizării.

Serviciile de mentenanţă

Dincolo de achiziţie şi montaj, sistemul interfon are nevoie de intervenţii periodice. Dacă ai colaborat cu o firmă şi eşti mulţumit de serviciile oferite, poţi continua relaţia contractuală. În schimb, dacă vorbim de o clădire nouă sau de un nou furnizor de servicii, asigură-te că vei beneficia de intervenţii prompte atunci când apar defecţiuni. Altfel rişti să investeşti într-un sistem de ultimă generaţie de care nu te poţi bucura. Cel mai bine este să te interesezi din aproape în aproape, cerând părerea unor utilizatori mulţumiţi.

Interfonul de bloc este o măsură de bază pe care o iei pentru protejarea clădirii în general şi a locatarilor în special. Modelul şi tehnologia utilizate trebuie să ţină cont de posibilităţile şi stilul de viaţă al majorităţii beneficiarilor. Alege aparatură şi servicii de calitate pentru a vă bucura cât mai mult timp de funcţionalitatea acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.