De ce să cumperi un modulator Bluetooth

238
Publicitate

Un modulator bluetooth iti va permite să transmiteți muzică printr-o frecvență FM folosind un dispozitiv inteligent sau un player MP3. În acest fel, poti reda cu usurinta muzică direct din radioul mașinii dvs. cu un singur dispozitiv la îndemână. 

Te vei bucura de apeluri hands-free. Multe modulatoare bluetooth fac mai mult decât să transmită muzica prin radio.  

Publicitate

De fapt, orice are o sursă audio este de luat în calcul. Aceasta include capacitatea de apelare a unui telefon, astfel încât să te poti bucura de apeluri telefonice cu mâini libere direct prin difuzoarele mașinii. Unele modulatoare bluetooth au microfoane incorporate, în timp ce altele se bazează doar pe telefonul însuși. 

Insa, poti achizitona un încărcător de mașină USB de bază. Câteva modulatoare bluetooth au porturi de încărcare USB încorporate, astfel încât să le ai pe toate la indemana. Pe lângă redarea în flux a muzicii și apelurile cu capacitatea „mâini libere”, iti poti păstra dispozitivele încărcate în timpul călătoriilor de lunga durata. 

Cel mai de bază model de modulator radio FM nu este altceva decât o priză de 12 volți cu un cip Bluetooth încorporat. Această configurație îi permite să se conecteze la un dispozitiv inteligent și să transmită muzica printr-o frecvență FM. Unele modele de bază au și un ecran LCD simplu, astfel încât să poti controla selecția frecvenței FM și să verifici conectivitatea cu dispozitivul inteligent. 

Modulatoarele FM cu bluetooth mai avansate combină o mulțime de funcționalități într-un singur design. Pe lângă muzică în flux, aceștea sunt transmițătoarele care fac mai ușoara interactiunea si iti permit sa te bucuri de apeluri fără mâini, date de afișare a muzicii și încărcarea dispozitivului din mers. Aceste modulatoare tind, de asemenea, să fie mai ușor de utilizat, având afișaje mai mari și comenzi pentru a schimba setările din mers. Unele vin ca produse de sine stătătoare, în timp ce altele fac parte dintr-un kit auto mai mare. 

Avem si o serie de caracteristici ale unui modulator bluetooth. Probabil, acesta este exact lucrul care face ca un modulator FM să fie fără fir. Conectivitatea Bluetooth permite dispozitivului să se conecteze la un smartphone fără cabluri. Fii conștient, totuși, că există câteva modulatoare FM cărora le lipsește suplimentar Bluetooth, în loc să se bazeze doar pe un simplu cablu audio pentru a conecta transmițătorul la dispozitiv. 

Dacă doresti să încarci dispozitivele din mers printr-o priză de 12 volți, porturile USB încorporate sunt obligatorii. Modulatoarele mai mari au de obicei unul sau două porturi incluse în corp. Reține că tipul de porturi USB incluse este important. Porturile moderne USB 3.0 și mai sus sunt mai bune pentru încărcarea rapidă a celor mai recente dispozitive inteligente pe care le aveți. 

Sistemele audio moderne fac mai mult decât să redea muzică; de asemenea, afișează informații utile despre muzică. De exemplu, puteți găsi titlul, scriitorul și/sau cântărețul cântecului numai de pe afișaj. Unele modulatoare bluetooth pot afișa aceste informații pe un afișaj LCD sau LED încorporat. Alții pot transmite aceste informații pe afișajul stereo dacă are capacitatea de a citi/transmite aceste informații. Această capacitate va depinde de dispozitivul în sine, deoarece unele telefoane Android și iPhone-uri variază ca si compatibilitate. 

Distorsiunea audio este si aceasta importanta de mentionat. Deoarece muzica este transferată pe frecvențele FM, uneori este dificil să poti obtine un semnal audio de calitate. În funcție de dispozitiv și receptor, distorsiunile audio pot fi frecvente. Modulatoarele Bluetooth de ultimă generație cu o capacitate de anulare a zgomotului sunt o soluție de bază pentru a combate această problemă. 

Selectarea frecvenței: Pentru a găsi canalul potrivit pentru a transmite, un modulator FM are nevoie de frecvența potrivită. Cele mai multe modele de bază iti vor cere să navighezi manual prin frecvențe pentru a găsi una care nu este preluată de o sursă radio locală. Transmițătoarele de ultimă generație pot, de asemenea, să caute o frecvență automat. 

Configurarea unui modulator bluetooth FM  ar trebui să fie un proces ușor. Pur și simplu conectezi dispozitivul pentru a-l alimenta în mașină. De acolo, conectezi dispozitivul inteligent prin Bluetooth. 

Cel mai dificil pas al procesului de configurare este găsirea unei frecvențe FM clare. Dacă ai unele presetări selectate in avans, va trebui sa alegi una și apoi sa te mutați la frecvențele adiacente. Uneori, frecvențele goale le separă pe cele care sunt utilizate în mod obișnuit. 

Este nevoie sa te asigur că alegei aceeași frecvență FM între radio și modulator. 

Ambele trebuie să fie sincronizate. Numerele ar trebui să se potrivească între cele două. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.