De ce sunt atât de populare gutierele invizibile?

85
Publicitate

Un aparat dentar invizibil este o soluție convenabilă și eficientă pentru corectarea alinierii dentare. Cu beneficiile sale de confort, mobilitate și eficiență, acest dispozitiv este o opțiune atractivă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească zâmbetul fără a sacrifica mobilitatea.

Publicitate

Copiii activi, adolescenții care se cunosc pe ei înșiși și adulții ocupați au ajuns să iubească aparatele dentare mobile Invisalign și Spark din mai multe motive, iar acest lucru îi face să simtă ceva special:

  1. Ele sunt invizibile și discrete, ceea ce îi face să se simtă încrezători.
  2. Petrec mai puțin timp la dentist și tratamentul e mai rapid decât cel cu aparatele dentare tradiționale.
  3. Nu există restricții privind ceea ce pot mânca sau bea.
  4. Pot să-și perieze dinții și să folosească ața dentară ca întotdeauna.
  5. Sunt mai confortabile și provoacă mai puține iritații.

Cum funcționează gutierele transparente?

Aparatele dentare transparente folosesc niște tăvițe speciale din plastic transparent care mută dinții treptat, aplicând o presiune ușoară și constantă. În locul aparatelor dentare metalice sau ceramice care se prind de dinți, aceste tăvițe sunt detașabile, ceea ce le face mai ușor de folosit.

După ce ortodontul te examinează și hotărăște că ești candidatul potrivit pentru tratamentul cu aliniatoare, va face un scan detaliat al dinților pentru a crea un model virtual și va trimite aceste informații la laborator.

Ambele companii care oferă astfel de aparate folosesc tehnologie de imagistică computerizată 3D inovatoare pentru a crea o serie de aliniatoare personalizate, adaptate nevoilor tale specifice.

Ortodontul tău va crea și un plan de tratament pentru a stabili câte aliniatoare vei avea nevoie pentru a obține zâmbetul dorit. Uneori, poate să-ți arate chiar o imagine 3D a zâmbetului tău final după tratament.

Alte aspecte de luat în considerare

În funcție de cazul tău, s-ar putea să fie nevoie să ți se lipească niște butoane sau atașamente colorate pe dinți. Acestea funcționează ca niște mânere pentru a ajuta aliniatoarele să se potrivească strâns pe dinți și să-i mute mai eficient. Sunt mici, de culoarea dinților și aproape invizibile.

Majoritatea pacienților cred că pur și simplu pot să-și pună aliniatoarele și să plece. Cu toate acestea, pentru că aliniatoarele nu sunt fixate direct pe dinți așa cum sunt aparatele dentare tradiționale, ele pot avea nevoie de puțin ajutor pentru a funcționa eficient, mai ales în cazurile mai complicate.

Este important să cureți cu grijă în jurul acestor atașamente după masă și înainte de a-ți pune din nou aliniatoarele, pentru a preveni acumularea de bacterii. Medicul tău te poate sfătui dacă ai nevoie de astfel de atașamente în timpul examinării inițiale.

Indiferent dacă alegi Invisalign sau Spark, pentru cele mai bune rezultate, va trebui să porți fiecare set de aliniatoare timp de 20-22 de ore pe zi. Majoritatea ortodonților recomandă să le scoți doar pentru a mânca sau a bea, dar pot apărea situații în care te simți inconfortabil, de exemplu la anumite evenimente.

Va trebui să porți fiecare set de aliniatoare timp de o săptămână sau două, înainte de a trece la următorul set. Cu toate că aliniatoarele pot părea ciudate la început, majoritatea pacienților se adaptează rapid și resimt puțin sau deloc disconfort.

Dacă căutați un stăpân al zâmbetelor, un mag al ortodonției, Doctor Irinel este numele care răsare în lumină pentru a vă purta către zâmbete transformatoare și atrăgătoare. În lumea sa, fiecare zâmbet este o poveste, iar fiecare dinte, un personaj, iar el, ca un artist iscusit, le dă viață.

Nu există un tratament standard, ci doar planuri personalizate, croite cu migală pentru a aduce bucuria unui zâmbet sănătos și frumos. Cu pasiunea sa devotată și inima deschisă, Dr. Irinel nu doar corectează, ci transformă, nu doar aliniază dinții, ci aduce strălucire în priviri. În lumina lui, veți găsi nu doar un medic, ci un povestitor al zâmbetelor voastre, un magician al danturii voastre, și, mai presus de toate, un prieten care vă ghidă în călătoria spre frumusețea și sănătatea zâmbetului vostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.