Organizatia care provoaca teroare de peste 150 de ani

93

Organizatia care provoaca teroare de peste 150 de aniOrganizatia rasista Ku-Klux-Klan – Societatea “ cagulelor albe” a fost infiintata pe 24 decembrie 1865 si este in prezent una dintre societatile cele mai blamate din lume.

Ku-Klux-Klan a aparut dupa Razboiul Civil American in statul Tennessee iar sub aceasta denumire activeaza mai multe organizatii ai caror membrii sustin superioritatea rasei albe si care de cele mai multe ori sunt violenti.

   Afla mai multe despre Ku-Klux-Klan

Denumirea provine din cuvantul grecesc kyklos care inseamna cerc si cuvantul clan. La inceput scopurile organizatiei pareau nobile dupa care au inceput realele motive de ingrijorare. Organizatia se autointitula “ Statul invizibil” si ii considera pe albi superiori populatiei de culoare. Acceseaza presainblugi.com pentru mai multe informatii despre aceasta celebra organizatie.

Deoarece fostii sclavi obtinusera drepturi egale cu populatia alba, acest clan a inceput invadarea oraselor si a statelor si au torturat si ucis tot ce le-a stat in cale dar fara a suferi vreo pedeapsa.  Desi aceasta organizatie a luat sfarsit in anul 1869, au mai aparut diferite grupari locale care terorizau populatia de culoare.

Dupa care Klanul s-a reactivat in anul 1915 in Georgia iar victimele erau toti cei banuiti de liberalism dupa care a doua dizolvare a avut loc in anul 1944.

La mijlocul anilor 90 organizatia s-a reactivat iar bisericile populatiei de culoare era incendiate. Grupurile Ku Klux Klan s-ar inmultit de la 600 in anul 2000 pana la 1018 in anul 2011.

In anul 2012 foarte multi americani din  Misssissipi si Virginia aderau la aceasta organizatie rasista si practicau inca ritualurile din vechime. O serie de documentare au aparut in ultimul timp. In aceste filme apar mai multi barbati si femei care se afla intr-un ritual in padure si in care ei sunt imbracati in robe cu capetele acoperite. In acest documentar se mai vorbeste si despre conceptiile de viata ale liderului clanului Grand Wizard Steven Howard „Oamenii albi ci cei negri nu se înrudesc în niciun fel. După părerea mea, negrii au evoluat din animale. Ei sunt de fapt urmaşii maimuţelor”, a declarat acesta. „Mă consider un separatist alb. Nu sunt bigot, dar sunt rasist. Pentru că rasistul este conştient de rasa lui”,  a mai spus Grand Wizard Steven Howard.

„Nu poţi să ai încredere într-o persoană de culoare, atâta vreme cât te poţi debarasa de ea”, a declarat liderul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.