Scara de acces la pod. De ce sa alegi una modulara?

198
Publicitate

Scara de acces la pod. De ce sa alegi una modulara? 1

Publicitate

De cele mai multe ori, podul este un spatiu destinat strict depozitarii. In astfel de conditii, o scara fixa este nejustificata, deoarece ocupa foarte mult spatiu, fara a fi utilizata zilnic. Cea mai buna solutie pentru podurile folosite drept spatiu de depozitare este achizitia unei scari de acces la pod modulare. O astfel de scara se intinde ori de cate ori ai nevoie, insa atunci cand nu ai nevoie sta stransa, fiind de-a dreptul invizibila.

Ce avantaje ofera scarile modulare de acces la pod?

  • Sunt solutii ieftine;
  • Sunt usor de montat si de folosit;
  • Genereaza economii substantiale de spatiu;
  • In ciuda faptului ca sunt modulare, sunt foarte sigure pentru cei care urca pe ele.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi o astfel de scara?

Daca vrei sa cumperi o scara modulara de acces la pod, vei fi surprins de diversitatea mare de modele pe car eo ai la dispozitie. Exista mai multe criterii pe care este bine sa le urmaresti, in asa fel incat achizitia sa fie una buna:

  1. Care este materialul din care este produsa scara?  Cele mai comune scari sunt cele din lemn. Este un material ieftin, usor de intretinut si usor. Pe piata gasesti si scari din metal (otel, aluminiu sau fier), ceva mai costisitoare, insa mult mai solide.
  2. Cum functioneaza scara?  Scarile modulare de acces la pod se pot plia, se pot rabata sau pot fi telescopice. Cele mai intalnite sunt scarile rabatabile, formate din trei module care se deschid ori de cate ori ai nevoie de scara;
  3. Ce dimensiuni are scara?  Dimensiunea capacului, lungimea si latimea conteaza, mai ales in casele care nu dispun de foarte mult spatiu. Din fericire, poti gasi mai multe dimensiuni pe piata si te poti adapta situatiei in care te afli;
  4. Cat de bine izoleaza capacul scarii?  Atunci cand nu este folosita, orice scara se inchide cu ajutorul unui capac. Acesta trebuie sa fie construit in asa fel incat sa izoleze foarte bine atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere fonic. In general, capacele scarilor sunt construite din doua placi intre care se gaseste un strat izolator, insa poti gasi si scari simple, neizolate.
  5. Are nevoie de intretinere?  De regula, intretinerea consta in curatarea ocazionala a scarii, lacuire si vopsire (daca este din lemn). Daca este din metal, s-ar putea sa aiba nevoie de tratamente impotriva ruginii si de ungere a imbinarilor. Asigura-te ca nevoia de intretinere a scarii este cat mai mica.

Daca iti doresti scari de acces la pod de cea mai buna calitate, pe www.optilight.ro poti gasi cateva optiuni foarte interesante, produse de branduri mari din domeniu si construite atat din lemn, cat si din metal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.