Studiul Bibliei, in contextul modern si actual

235
Publicitate

Studiul Bibliei, in contextul modern si actual 1

Biblia sau Cartea Sfanta asa cum mai este numita, are titulatura de carte de capatai pentru credinciosi. Poate ca duhovnicii obisnuiesc sa ofere indicatii credinciosilor despre versetele ce ar trebui citite. Cati insa citesc benevol aceasta carte? Gandim mai practic ca oricand, astfel incat este de preferat ca lectura sa aiba si aplicabilitate in contextul actual. Se poate spune acest lucru despre citirea Bibliei.

Publicitate

In randul de carti de studiu biblic, cartea sfanta ocupa primul loc. Acest statut, caci este poate una din cele mai importante carti crestine, nu o plaseaza totusi pe o treapta fruntasa in ceea ce priveste lectura preferata din gama cartilor cu tematica religioasa.

Incurajari de citit Biblia

Biblia poate fi citita pentru a descoperi tematici, subiecte ce tin de religie si credinta, pentru studiul cuvintelor, a doctrinelor, dar si pentru studiul biografiilor oamenilor ce au propovaduit cuvantul si invataturile lui Dumnezeu, adica apostolii.

Pentru cei care urmeaza studii de specialitate, studierea Bibliei este desigur o recomandare. Desi o obligatie pana la urma, acest lucru ar trebui sa contribuie la o apreciere sporita pentru randurile scrise. Pentru toti ceilalalti care din dragoste pentru Dumnezeu doresc sa descopere aceste randuri, citirea Bibliei, intelegerea ei are sens doar daca nu va exista o judecata. „Crede si nu cerceta!”

Desi pare o contradictie, citirea si studierea Bibliei nu trebuie sa reprezinte un exercitiu intelectual. Intr-adevar, cuvintele sunt greu de inteles, sensurile acestora pot fi atat de diferite si necesita mult timp intelegerea concreta a pasajelor. Dar un suflet umil va descoperi in aceasta carte ceea ce savantul mandru si arogant nu va intelege, spunea J.C.Ryle.

Studiul Bibliei, cu ajutor

Pentru cei care stiu ca misiunea crestina este mai intai de toate de a crede si a sti istoria religiei, istoria lumii, asa cum Dumnezeu a creat-o, pentru cei care isi doresc nu doar sa rasfoiasca o Biblie ci si sa o inteleaga, exista carti crestine cu explicatii. In cadrul librariilor de profil cum este Maranatha spre exemplu sunt usor de regasit carti cu explicatii, cu note pentru ca Bibilia sa fie mai usor de inteles.

In versiunea pentru copii vorbim despre carti cu ilustratii, carti cu text simplificat pentru ca adaptarea aceasta sa ii ajute si pe cei mici sa inteleaga substratul si tematica acestei carti sfinte. Desigur, ramane de datoria adultilor sa ii ghideze pe cei mici in acest sens si sa le introduca in rutina astfel de carti.

In context modern, actual Biblia are inca insemnatate; pentru ca ne invata despre puterea lui Dumnezeu, pentru ca scoate la iveala intelepciunea divinului, mila si indurarea sa. Biblia este despre rugaciune si intelepciune, despre bogatia nu materiala, ci cea a credintei, despre ce a savarsit Dumnezeu.

Pentru doritori, diverse versiuni de Biblii se regasesc la librariamaranatha.ro. Sub deviza „Mesageri ai cuvantului”, aceasta librarie mentine interes pentru a sustine diverse campanii umanitare. Detalii despre comanda, expedierea rapida si alte informatii descoperim in cadrul paginii amintite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.