Tehnologia, alături de tine în distribuția produselor medicale indiferent de destinație

238
Publicitate

Investițiile în domeniul medical sunt direcționate constant către inovare și cercetare pentru a asigura standardele de sănătate și siguranță la nivel global. După etapa de producție, procesul de distribuție este foarte important pentru accesibilitatea pacienților și nu numai la produse dedicate îngrijirii medicale. Produsele ajung în locații variate, de la spitale și farmacii, până la cabinete specializate și companii de retail, motiv pentru care automatizarea vânzărilor cu SFA este un real ajutor pentru menținerea stocurilor de produse medicale la nivel optim.

În cazul tratamentelor de specialitate sunt esențiale medicamentele și produsele medicale. Conform datelor EFPIA, 19.1% dintre cheltuielile în domeniul sănătății în Europa sunt dedicate produselor farmaceutice și medicale. Acest tip de produse contribuie la micșorarea costurilor pentru spitalizare, dar reduc și timpul de îngrijire pe termen lung.

Publicitate

Varietatea destinațiilor produselor medicale determină businessurile din domeniu să aleagă tehnologii care să faciliteze procesul de vânzare către parteneri și clienți. Iată mai jos trei destinații în care produsele medicale pe care le oferi pot ajunge.

Produsele medicale, importante pentru fiecare destinație

Farmaciile – Conform Statista, în România avem peste 8.000 de farmacii care permit pacienților să aibă acces rapid la produsele medicale necesare. De asemenea, există anumite reglementări care prevăd necesitatea implementării programului non-stop pentru cel puțin o farmacie în fiecare județ, prin rotație.

Spitalele – Stocul necesar de produse medicale și medicamente trebuie asigurat mereu pentru a evita situațiile în care nu există instrumente suficiente pentru tratamentele pacienților. De asemenea, distribuția constantă a acestor produse contribuie la o recuperare mai rapidă a echilibrului stării de sănătate.

Cabinete specializate – Există cabinete dedicate pentru diferite specializări, cum sunt cele stomatologice sau oftalmologice. De asemenea, numeroși medici activează și în mediul privat, motiv pentru care aceștia trebuie să aibă furnizori care oferă servicii rapide, de înaltă calitate. 

În acest caz, un magazin online poate fi de mare ajutor – clientul poate plasa oricând o comandă pentru aprovizionarea cabinetului, având în vedere programul de lucru specific domeniului. De asemenea, poți folosi o soluție de integrare ERP care să automatizeze gestiunea comenzilor online de produse medicale.

Optimall susține distribuitorii de produse medicale

Dacă ești distribuitor de produse medicale, e important ca produsele pe care le oferi să ajungă în timp util la colaboratorii tăi. Modul în care gestionezi comenzile poate face diferența pentru serviciile pe care aceștia le oferă mai departe pacienților sau clienților. 

De la modul de depozitare, până la transport și încasarea plăților – totul este important și reflectă starea sănătății afacerii tale. Așadar, crește imunitatea business-ului tău la orice provocare și digitalizează-ți compania cu Optimall SFA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.