Un senzor industrial este un dispozitiv care capteaza un stimul in mediul sau si traduce informatiile. Aceste informatii sunt convertite intr-un impuls electric care este ulterior procesat de o serie de circuite care genereaza o actiune predeterminata intr-un sistem.
Unele dintre principalele caracteristici sunt precizia,, gama de operare, sensibilitatea, printre altele.
Acum, gamele la nivel industrial sunt de cea mai mare importanta, deoarece ofera un grad de siguranta care permite garantarea dezvoltarii complete a procesului care se desfasoara.
Daca am putea avea o analogie exacta a ceea ce sunt senzorii industriali, am putea spune ca ei sunt similitudinea simturilor umane, care sunt responsabile pentru identificarea stimulilor externi si transmiterea lor catre creier pentru a efectua o anumita actiune, de exemplu,..nu se apropie de foc pentru ca se ard.
In industrie, senzorii sunt responsabili pentru captarea informatiilor si transmiterea lor catre un computer central pentru a lua, la randul lor, o decizie.
Categorii de senzori
Astfel, unele dintre principalele clasificari ale senzorilor sunt:
Senzori fotoelectrici
Un senzor fotoelectric sau o fotocelula este un dispozitiv care raspunde la schimbarile de intensitate a luminii. Aceste tipuri de senzori sunt utilizate pentru a detecta nivelul de lumina si pentru a produce un semnal de iesire. Aceste tipuri de senzori includ un traducator pentru a converti lumina intr-un semnal electric.
Senzori de proximitate
Aceste tipuri de senzori se bazeaza pe detectarea obiectelor sau semnalelor care se afla in apropierea elementului senzorului. Cele mai frecvente dintre acestea sunt comutatoarele de pozitie, detectoarele capacitive, detectoarele inductive, printre altele.
Senzori de incheiere
In cadrul componentelor electronice, exista capatul cursei sau senzorul de contact, care sunt dispozitive pneumatice, mecanice sau electronice situate la capatul unui traseu sau al unui element in miscare, de exemplu, banda transportoare a unei linii de productie.
Acestea sunt doar cateva exemple, cu toate acestea, exista si alte tipuri, cum ar fi:
- Pozitie unghiulara sau liniara
- Potentiometru
Codificatorul Baumer 10103067 are performante foarte bune in sensul acesta.
- Viteza liniara si unghiulara
- Codificator
- Inclinometre
- Giroscop
- Accelerare
- Accelerometru
- Forta si cuplu (deformare)
- Tensiometre
- Triaxial
- Presiune
- Membrane
- Piezoelectrice
- Manometre digitale
- Caudal
- Turbina
- Magnetice
- Temperatura
- Termocuplu
- NTC Termistor
- Termistor
- Bimetal
- Prezenta
- Inductiv
- Capacititate
- Optic
- Atingere
- Matricea de contacte
- Proximitate
- Capacitiv
- Inductiv
- Fotoelectric
Cu aceasta, ne dam seama ca exista un tip de senzori care ar putea fi aplicat corect pentru a avea grija si a mentine instalatia in functiune, sub siguranta capacitatii de reactie pe care o reprezinta fiecare dintre ei.
Ce este un senzor de presiune?
Senzorul de presiune este un traductor care transforma magnitudinea fizica a presiunii pe unitatea de suprafata intr-un semnal normalizat (de obicei de la 4 la 20mA) care corespunde unui semnal electric.
Definitia presiunii
O magnitudine fizica care masoara proiectia fortei pe unitatea de suprafata si poate fi exprimata in unitati precum pascal (newton pe metru patrat), bar, atmosfere, kilograme pe centimetru patrat ..In Sistemul International de Unitati se numeste pascal (Pa), iar in sistemul englez se numeste psi.
Alte informatii despre codificatoare
Codificatoarele ofera feedback pentru un control precis al motorului in ceea ce priveste viteza si pozitionarea.
Pentru a va asigura ca un volum exigent de insulina este livrat cu fiecare pompa a unui dispozitiv de perfuzie medicala sau ca un brat robotizat utilizat la fabricarea ansamblului se deplaseaza intr-un punct precis la momentul potrivit, un motor electric trebuie combinat cu un codificator.
Un codificator rotativ sau cu arbore este un dispozitiv electromecanic care ofera informatii despre pozitia, numararea, viteza si directia unui motor si este conectat la o aplicatie cu un dispozitiv de control, cum ar fi un controler logic programabil (PLC). PLC foloseste informatiile codificatorului, cunoscute in mod obisnuit ca „feedback”, pentru a asigura precizia precisa a controlului motorului.
Cele doua tipuri principale de codificatoare sunt cunoscute ca incrementale si absolute. Codificatorii incrementali identifica feedback-ul in timp real si urmaresc miscarea precisa referitoare la schimbarile de pozitie si directie, mai degraba decat sa faca referire la un punct specific. Acestea realizeaza acest lucru oferind feedback cu privire la miscarea relativa dintre pozitii cu impulsuri continue de feedback inalt si scazut. Codificatoarele absolute arata pozitia exacta, totusi complexitatea lor crescuta le face mai scumpe si inseamna ca codificatoarele incrementale sunt mai rentabile pentru majoritatea aplicatiilor. Adaugarea unei interfete de codificare incrementala, cum ar fi un circuit de integrare specific aplicatiei (ASIC), poate adauga, de asemenea, capacitatea de referinta a pozitiei exacte.
Senzorul unui codificator functioneaza de obicei pe un principiu optic sau magnetic. Codificatoarele optice transmit lumina infrarosie emisa de un LED printr-o roata de cod metalica, cuprinzand segmente clare si opace, care creeaza semnale luminoase distincte primite de senzorii optoelectronici. Aceasta tehnologie inseamna ca codificatoarele optice sunt capabile sa creeze o pozitionare foarte precisa. In plus fata de precizia sa ridicata, masurarea unui codificator optic nu este afectata de potentiale interferente magnetice.
Senzorii industriali sunt, desigur, un lucru indispensabil. Dar ai încercat să te uiți pe site-ul cazinoului Pin Up https://joycazino.com.ua? Poate fi o adevărată descoperire pentru tine, deoarece există multe aparate de slot licențiate, rulete, jocuri de cărți și jocuri cu dealeri live. Numeroasele turnee care au loc aici în mod regulat fac ca șederea pe site să fie și mai interesantă.