Vitiligo: Cum se manifestă această afecțiune și cum o tratăm corespunzător?

220
Publicitate

Sunteți în căutare de Vitiligo tratament? Grație tehnologiilor pe care le dețin anumite clinici de dermatologie atât din Cluj, cât și din restul țării, această afecțiune poate fi tratată cu succes, permitând persoanei în cauză să își continue viața în ritmul său normal.

Astăzi ne propunem să abordăm subiectul holistic, răspunzând la cele mai frecvente întrebări despre pentru această afecțiune și despre vitiligo tratament.

Publicitate

Ce este vitiligo și cum se manifestă?

Vitiligo este o afecțiune autoimună cu care se confruntă persoanele de orice vârstă, sex sau rasă. În prezent, aproximativ 2% din populație este înregistrată la nivel mondial cu această boală. Afecțiunea se manifestă la nivelul pielii, acolo unde apar depingmentări puternice. Acestea pot fi localizate pe orice zonă a corpului, chiar și la nivelul părului sau în interiorul cavității bucale. De cele mai multe ori, aceste pete rămân vizibile pe tot parcursul vieții, iar în unele cazuri, se pot extinde pe multiple porțiuni ale corpului.

Pe zonele afectate celule care produc melanină sunt distruse sau nefuncționale, ceea ce provoacă, implicit o creștere substanțială a fotosensibilității. Persoanele care suferă de această afecțiune au nevoie de un nivel de protecție suplimentar împotriva razelor UV. În caz contrar, prin expuneri îndelungate și repetate la lumina soarelui, riscul de a dezvolta forme de cancer de piele crește vertiginos.

Care sunt cauzele acestei afecțiuni?

Specialiștii în dermatologie nu au reușit să identifice o cauză clară. Se consideră că vitiligo apare ca urmare a îmbinării unor factori genetici, imunologici, biochimici și neurologi. Boala nu este contagioasă și se poate declanșa la orice vârstă.

Persoanele cele mai predispuse la această afecțiune sunt cele care au avut cazuri de vitiligo în familie și cele care suferă deja de boli autoimune precum scleroza multiplă, lupus sau tiroidă autoimună.

Există un vitiligo tratament?

Clinicile de dermatologie din toată țara și-au manifestat interesul de a veni în sprijinul persoanelor care suferă de vitiligo. Tratamentul constă în ședințe de fototerapie cu aparatură de ultimă generație prin care porțiunile afectate se repigmentează. Astfel, pacientul își poate continua liniștit stilul de viață, fără să dezvolte complexe, stres social și psihologic.

Clinica de dermatologie Derma Elite Cluj deține cea mai performantă tehnologie de tratament a bolnavilor de vitiligo. Specialiștii de aici înregistrează rezultate spectaculoase în cazul pacienților care suferă de această afecțiune, grație utilizării sistemului Excimer, creat pentru a respecta cele mai recente protocoale europene și americane de tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.