3 rețete de deserturi ideale pentru Valentine’s Day

202
Publicitate

3 rețete de deserturi ideale pentru Valentine's Day 1

Publicitate

Valentine’s Day este o zi dedicată iubirii și o ocazie specială pentru a celebra dragostea și afecțiunea. Emoțiile și romantismul sunt la cote maxime și cu toții suntem în căutarea unor modalități cât mai inspirate de a ne surprinde jumătatea într-un mod unic. Și ce altă manieră mai originală există decât prepararea unui desert absolut delicios? De Ziua Îndrăgostiților, elementele romantice sunt cele care primează, iar un astfel de deliciu cu siguranță îi va demonstra partenerului sau partenerei tale cât de mult înseamnă pentru tine.

Nu ai idee ce ai putea prepara pentru o surpriză delicioasă de Valentine’s Day? Nouă nu ne lipsește inspirația atunci când vine vorba de desert, așa că te invităm să descoperi în articolul următor câteva rețete de deserturi pe care le poți prepara în această zi specială dedicată iubirii!

1. Tort de ciocolată cu mascarpone

Rețeta de tort de ciocolată cu siguranță se numără în topul preferințelor, căci nu există un dulce mai iubit decât ciocolata. Și pentru această ocazie specială noi îți propunem un tort de ciocolată cu mascarpone, un deliciu ce poate fi foarte ușor adaptat preferințelor voastre. Iată cum îl prepari!

Ingrediente

Pentru blat:

  • 8 ouă;
  • 170 g de făină;
  • 200 g de zahăr;
  • 50 g de pudră de cacao;
  • 1 praf de sare;
  • 1 linguriță de extract de vanilie.

Pentru crema de ciocolată cu mascarpone:

  • 600 g de ciocolată cu min. 50% cacao;
  • 600 ml de smântână pentru frișcă cu min. 30% grăsime;
  • 100 g de zahăr;
  • 30 g de pudră de cacao;
  • 750 g de mascarpone.

În plus:

  • 200 ml de suc de portocale;
  • 30 ml de lichior de portocale;
  • 50 g de coajă de portocală;
  • Decor din ciocolată.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Separă ouăle și bate albușurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zahărul și esența de vanilie, apoi mixează-le. Adaugă și gălbenușurile și amestecă încă 1 minut. Cerne apoi cacaua și făina peste amestec, apoi încorporează-le și pe acestea. Pregătește o formă de copt circulară sau în formă de inimă, tapeteaz-o cu hârtie de copt și toarnă compoziția. Nivelează cu o spatulă și dă blatul la cuptor pentru 40-45 minute. Scoate apoi blatul din cuptor și taie-l în 3 foi egale.

Înfierbântă smântâna pentru frișcă și amestec-o cu 100  de zahăr, apoi ia cratița de pe foc și adaugă ciocolata ruptă în bucăți. Lasă ciocolata să se topească și omogenizează apoi totul cu un tel. Dă crema la frigider pentru 4 ore, apoi scoate-o, mixează pentru câteva secunde și adaugă în bol mascarponele rece, alături de cacaua cernută și amestecă bine.

Toacă apoi coaja de portocală, stoarce zeama de la două portocale și adaugă peste acestea lichiorul de portocale. Lasă-le să se infuzeze timp de 10 minute. Așează apoi pe un platou prima foaie de tort și stropește blatul cu ⅓ din siropul preparat. Adaugă apoi o treime din crema de mascarpone, nivelează și adaugă pe deasupra coajă de portocală confiată. Continuă la fel și cu celelalte două blaturi, urmând ca restul de cremă să-l întinzi uniform pe marginile tortului. Decorează tortul de ciocolată după bunul plac și servește-l cu poftă alături de persoana iubită de Valentine’s Day!

2. Mousse de ciocolată albă și zmeură

Un alt desert simplu și delicios ideal pentru Valentine’s Day este și mousse-ul de ciocolată. Ești gata să-ți surprinzi jumătatea cu un asemenea deliciu? Iată ce ai de făcut!

Ingrediente

  • 150 g de ciocolată albă, ruptă în bucăți;
  • 4 albușuri de ou;
  • 60 g de zahăr tos;
  • 160 ml de smântână pentru frișcă;
  • 6 linguri de zmeură, mixată într-un robot;
  • 1 mână de zmeură proaspătă, pentru decor.

Mod de preparare

Topește ciocolata albă într-un bol, deasupra unei crăticioare cu apă care clocotește (bain-marie). Bate albușurile spumă, apoi încorporează în spumă, treptat, zahărul. Separat, smântâna pentru frișcă se bate cu un mixer până se transformă în frișcă. Combină apoi smântâna bătută cu albușurile de ou, peste care vei adăuga ulterior și o treime din ciocolata albă topită. Amestecă bine, apoi încorporează treptat în amestec și restul de ciocolată.

Jumătate din această compoziție se va amesteca cu zmeura pasată și se lasă deoparte. Se montează apoi paharele cu mousse de ciocolată albă și zmeură astfel: adaugă mai întâi un strat de spumă roz, apoi un strat din cea albă, iar la final se ornează cu zmeură și se dau paharele la frigider pentru a se întări. Desertul este gata să facă deliciul cinei romantice de Valentine’s Day!

3. Lava cake

Printre modurile savuroase prin care-ți poți impresiona persoana iubită de Valentine’s Day se numără și deliciosul lava cake, extrem de ușor de preparat chiar și pentru cei fără experiență. Iată cum prepari acest desert cu ciocolată!

Ingrediente

  • 30 g de ciocolată;
  • 2 linguri de unt;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 2 ouă;
  • 2 linguri de făină;
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare

Topește ciocolata la bain-marie, ținând-o într-un bol deasupra unei cratițe în care clocotește apa. Apoi, într-un castron, amestecă untul cu zahărul, până când acesta s-a dizolvat complet și adaugă peste acestea un sfert din ciocolata topită. Amestecă bine pentru câteva minute, apoi adaugă și restul de ciocolată topită, alături de făină, sare și cele două ouă.

Amestecul obținut se va pune în forme de copt și se va da la cuptor pentru 10 minute. Nu trebuie să fie foarte coapte atunci când sunt scoase din cuptor, pentru că în momentul când veți savura prăjiturile, ciocolata din interior trebuie să fie moale. Servește desertul alături de înghețată de vanilie și fructe proaspete, pentru un plus de savoare!

Tu cu ce deliciu dorești să-ți impresionezi jumătatea de Ziua Îndrăgostiților? Nouă ne este foarte greu să ne rezumăm doar la unul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.