Care sunt cele mai potrivite flori cu care putem felicita o viitoare mămică?

293
Publicitate

Florile reprezintă o modalitate frumoasă prin care putem felicita o persoană dragă care tocmai a aflat că a rămas însărcinată sau care urmează să nască. Dar având în vedere că florile au atât de multe semnificații diferite, oare ce flori sunt cele mai potrivite pentru o asemenea ocazie?

Publicitate

În timpul sarcinii, schimbările fizice și hormonale care au loc în corpul unei femei îi afectează enorm gândurile și emoțiile. Viitoarea mămică este afectată de anxietate, mai ales în ultimul trimestru de sarcină. O femeie însărcinată are nevoie de multă grijă și de sprijin, de afecțiune și de dragoste, atât pentru starea sa de bine, cât și pentru cea a bebelușului.

Un buchet de flori cu siguranță va aduce un zâmbet pe chipul viitoarei mame. Totuși, este important să știți dacă o floare este toxică sau dăunătoare, deoarece modificările hormonale care au loc în corpul unei femei însărcinate o pot face sensibilă la anumite mirosuri sau la polen. Florile precum iasomia, primula, leandrul și trandafirul chinezesc ar trebui evitate, deoarece polenul lor ar putea provoca alergii. Unele flori, cum ar fi Aloe Vera sau cactusul, sunt ideale deoarece absorb substanțele nocive din aer. De asemenea, este important să cunoașteți semnificația și simbolismul florilor înainte de a le oferi unei viitoare mămici.

Trandafirii – îi putem dărui unei femei însărcinate?

Trandafirii sunt în mare parte asociați cu dragostea și cu afecțiunea. Totuși, într-o florarie online există diferite tipuri de trandafiri, fiecare având semnificația și simbolismul lor. Trandafirii roz au diferite nuanțe, nuanțele mai închise fiind un simbol al recunoștinței, nuanțele moderate fiind folosite pentru a felicita pe cineva, în timp ce nuanțele foarte palide sunt un simbol al grației și admirației. Trandafirii roz aduc fericirea într-o casă și sprijină femeia însărcinată.

Garoafele – cât de potrivite sunt pentru a felicita o mămică?

Poate că nu știați, însă garoafele roz sunt considerate cele mai potrivite flori pentru Ziua Mamei, deoarece sunt un simbol al iubirii nesfârșite și necondiționate. Culorile diferite au semnificații diferite, așa că o garoafă roșie înseamnă admirație, o garoafă albă semnifică puritate și noroc, în timp ce o garoafă roz exprimă recunoștință și dragoste. Optând pentru serviciul de livrare flori, puteți să felicitați o mămică cu un buchet elegant de garoafe, având siguranța unui gest apreciat. Se spune că garoafele roz au crescut acolo unde au căzut lacrimile Fecioarei Maria în timp ce își privea fiul purtând crucea, de aici și simbolismul lor de iubire nemuritoare. Garoafele mai sunt potrivite și pentru absolviri sau alte ocazii speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.