Cum alegi cel mai bun încălzitor de aer?

6

Un încălzitor de aer este un aparat care se folosește pentru a încălzi un anumit loc sau o încăpere specifică. Se poate folosi atât la interior cât și la exterior atunci când este mai rece afară.

Dar, dacă vorbim despre scule constructii sau anumite echipamente sau utilaje performante, este foarte important să știi de ce trebuie să ții cont pentru a fi sigur că faci cea mai bună alegere.

Pentru a alege deci cel mai bine un incalzitor de aer, trebuie să ții cont mai ales de trei criterii principale:

  • Tipul de combustie- combustie directă sau indirectă.
  • Tipul de alimentare – gaz, diesel sau electrică.
  • Tipul de aparat- mobil sau fix.

Pe langă aceste lucru, un încălzitor de aer trebuie să fie ales și în funcție de volumul încăperii care trebuie să fie încălzit, de temperatura interioară și cea exterioară, de capacitatea de izolare și de temperatura dorită.

Este de asemenea, esențial, ca și în cazul unor scule de construcții să se țină cont de spațiul dedicat amplasării încălzitorului de aer. Trebuie să se evite deci amplasarea sa într-un loc neadecvat. Obiectivul trebuie să fie facilitarea utilizării și mentenanța sa. Dar și să se evite pericolele legate de utilizarea sa.

Puterea sa. Un încălzitor de aer trebuie să aibe o putere mai mult sau mai puțin mare, în funcție de suprafața sau de volumul de încălzit. În general, un aparat de 10 kw este de ajuns pentru a încălzi o suprafață de 70 metri pătrați iar unul de 105 va fi de ajuns pentru o suprafață de 1500 metri pătrați. Pentru a calcula volumul de încălzit, trebuie să multiplici suprafața de la sol cu înălțimea în metri. 

Temperatura la care vrei să ajungi. În funcție de temperatura de la exterior, trebuie să te întrebi care îți sunt obiectivele în ceea ce privește încălzirea. În acest fel, vei putea determina și puterea de încălzire de care ai nevoie. Regula de aici este următoarea- pentru a câștiga un grad, ai nevoie de 1000 kcal. Deci, pentru a mări temperatura cu cinci grade, ai nevoie de o putere de 5000 kcal. 

Locul care are nevoie de un încălzitor de aer. Fă o listă deci cu particularitățile locurilor care trebuie să fie încălzite mai ales dacă este vorba despre un șantier. Este la interior sau la exterior? Care este nivelul de umiditate din aer? Ai sau nu acces la prize? În acest fel, vei ști înspre ce aparat să te îndrepți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.