De ce este importantă efectuarea periodică a unor analize de apă?

78

Printre cele mai întâlnite analize fizico-chimice putem enumera efectuarea unor analize de apă și analize sol. În articolul acesta vom aborda importanța testării apei în mod periodic. 

Efectuarea unor analize apă are rolul de a te asigura că apa utilizată este fără poluanți și că este conformă cu toate măsurile de siguranță. Acesta este un proces vast, care implică mai multe tipuri de analiză și de evaluare a calității apei.

Efectuarea analizelor de apă sunt necesare atât pentru instituțiile care încearcă să reglementeze calitatea apei, pentru a ne proteja de riscurile pe care le poate avea asupra sănătății noastre (cum ar fi organizațiile a căror activitate implică utilizarea apei clorurate), fie cât și pentru proprietarii de case care încearcă să se asigure că apă este potrivită pentru consum.

Datorită dezvoltării chimiei moderne, acum este posibilă detectarea a mii de substanțe chimice și bacterii dăunătoare în apă. Este recomandat că analizele de apă să fie efectuate cel puțin o dată pe an, indiferent de sursa de apă. Apa de la robinet este de obicei testată pentru nivelurile de clor, ph și bacterii.

Sursele de apă ar trebui să fie testate anual, chiar dacă acestea nu sunt suspectate de contaminări. Rezervele de apă din puț sunt de obicei testate pentru prezența îngrășămintelor și pesticidelor, bacteriilor și ale produselor chimice standard.

Testarea apei din piscină este de asemenea crucială deoarece, aceasta trebuie să fie conformă cu normele sanitare. Apa caldă este sursă unor bacterii, de aceea trebuie acordată o atenție deosebită în special în anotimpurile calde. Nivelul de clor din apă are, de asemenea, o mare importanță. Nivelul clorului trebuie să fie unul moderat: suficient, cât să își îndeplinească rolul de igienizare, dar nu atât de mult, încât să provoace tulburări de sănătate.

Nu uita, în cazul în care apa a devenit tulbure sau are un miros ciudat sau neplăcut, nu ezita să efectuezi o testare cât de repede posibil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.