Bateria auto – Detalii importante care anunta epuizarea acesteia

254

Autovehiculele, indiferent de brand-ul lor, de puterea motorului, de forma sau de culoarea de care dispun, au mai inainte de toate zeci sau poate chiar sute de lucruri in comun. Indiferent insa de asemanarile sau deosebirile minore sau majore dintre acestea, masinile sunt astazi unele dintre cele mai confortabile mijloace de transport. Este insa de prisos sa aducem in discutie importanta autovehiculelor pentru lumea in care traim avand in vedere ca le utilizam zilnic pentru a ne deplasa dintr-un punct intr-altul si cu greu ne-am putea imagina cum ar arata lumea noastra moderna fara existenta lor. Trebuie insa sa intelegem un lucru foarte important atunci cand suntem proprietari de masini si anume faptul ca acestea sunt constituite in mare parte din piese auto consumabile. Mai exact, indiferent de stilul de condus sau de modul in care alegem sa le ingrijim, in cele din urma tot vom fi pusi in situatia de a inlocui anumite componente. Desigur ca stilul de condus si modul in care le ingrijim conteaza enorm in ceea ce priveste durata de viata a multor componente, insa anumite componente tot necesita o inlocuire in cele din urma.

Bateria auto este de departe unul dintre cele mai bune exemple pe care le putem oferi atunci cand vorbim despre produse auto cu o durata de viata limitata. Dupa cum bine stim, bateriile auto au o durata de viata medie (circa 4-5 ani), dupa care este necesar sa le inlocuim cu altele noi pentru a ne putea bucura din nou de un autovehicul functional. O gama larga de baterii auto se pot regasi astazi si in cadrul magazinelor online de profil precum este si https://www.acu-shop.ro/baterii-autoturisme.html, astfel ca lucrurile ar trebui sa fie ceva mai simple pe aceasta cale atunci cand trebuie sa achizitionam una noua.

Iata insa cateva semne importante care pot anunta faptul ca bateria este epuizata si necesita inlocuire.

Martorul special din bord.

Masinile sunt dotate cu numerosi martori in bord, care se aprind in momentul in care ceva nu este in regula undeva. Din fericire exista un martor special pentru baterie, care se va aprinde in momentul in care ceva este in neregula cu aceasta. Cu alte cuvinte, ori de cate ori de aprinde martorul aferent bateriei, este important sa facem toate verificarile de rigoare la nivelul bateriei. Acesta poate semnala numeroase probleme la baterie, nu doar epuizarea acesteia.

Bateria este descarcata la putin timp dupa ce ai redresat-o.

Un alt detaliu important care poate anunta faptul ca bateria masinii tale este aproape de epuizare este cel in care bateria se descarca foarte repede, imediat ce ai redresat-o. Daca observi acest lucru, cel mai probabil este momentul sa iti indrepti atentia inspre o baterie auto noua.

Exista scurgeri din bateria auto.

Un alt detaliu important este acela de a verifica bateria periodic pentru a nu exista scurgeri. Atunci cand la nivelul bateriei se regasesc in mod constant diverse scurgeri, este momentul perfect sa optezi pentru o baterie noua avand in vedere ca acest lucru se intampla de cele mai multe ori in cazul bateriilor epuizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.