Argumente pro si contra tamplariei PVC cu geam termopan

125

Doar ascetii care traiesc in pesteri nu au auzit de proprietatile minunate ale tamplariei din PVC. Iar avantajele ferestrelor din PVC fata de cele din lemn nu se limiteaza doar la proprietati ridicate de izolare termica si fonica. Lista avantajelor tamplariei din PVC este mult mai extinsa si include mai multe caracteristici neasteptate.

Argumente pro ale tamplariei PVC cu geam termopan

Tamplarie PVC cu geamuri termopane

Economie de energie. Functia principala a unei ferestre moderne este conservarea caldurii. Oricare ar fi celelalte avantaje ale tamplariei PVC, principalul atu va fi in continuare economisirea de energie. Utilizarea profilelor PVC etanse si a geamurilor termopan cu mai multe camere in constructia lor, face posibila reducerea pierderilor de caldura cu mai mult de 10 ori – un rezultat fenomenal, care este deosebit de relevant in conditiile climatice actuale.

Vezi mai multe despre Termopane Bucuresti

Izolare fonica. Pentru locuitorii oraselor mari, acest factor nu este mai putin semnificativ decat conservarea energiei. Avantajele ferestrelor din PVC cu geam termopan sunt evidente aici – in functie de seria de profiluri si de designul unitatii de sticla, acestea va permit sa izolati aproape complet camera de sunetele exterioare.

Durabilitate. Printre avantajele tamplariei PVC, problema durabilitatii ocupa un demn loc trei. La urma urmei, 30 de ani de functionare, care sunt garantati de majoritatea producatorilor, reprezinta un argument destul de serios in favoarea unei astfel de alegeri. Este adevarat, exista o nuanta aici: durata functionarii depinde in mod direct de calitatea armaturilor pentru ferestre.

Siguranta mediului. Clorura de polivinil (PVC), din care sunt fabricate profilele, este utilizata pentru producerea de echipamente medicale, ceea ce reprezinta cea mai buna confirmare a respectarii mediului.

Rezistenta la efractie. Unul dintre cele mai importante avantaje ale tamplariei PVC fata de cea din lemn este capacitatea de a instala pe ele fitinguri antiefractie. O fereastra echipata cu astfel de fitinguri se transforma intr-un adevarat bastion care nu poate fi spart cu o simpla ranga.

Posibilitati de proiectare. Plusul neindoielnic al tamplariei PVC este, de asemenea, faptul ca i se poate da aproape orice culoare si textura si astfel rezolva problema conformitatii cu designul camerei. Mai mult, in arsenalul producatorilor exista o serie de alte modalitati de a face originala orice fereastra din PVC prin vitralii, fitinguri decorative, legaturi false si alte accesorii, inclusiv pervazuri.

Disponibilitate. Tamplaria PVC poate fi instalata chiar si in sezonul de iarna, ceea ce le face disponibile aproape in orice moment. In plus, contrar credintei populare, structurile din PVC nu sunt mult mai scumpe decat cele din lemn.

Citeste despre Termopane Salamander

Argumente contra ale tamplariei PVC cu geam termopan

Poate ca, intr-un univers paralel, tamplaria PVC are dezavantaje dar, in realitatea noastra, nimeni nu a auzit de ele. Poate, pentru unii, dezavantajul este numarul limitat de culori.
In general, orice s-ar putea spune, exista mai mult decat suficiente avantaje ale ferestrelor PVC cu geam termopan si chiar daca au dezavantaje nesemnificative, raspunsul la intrebarea care este mai buna – tamplaria din lemn sau din PVC, va fi evident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.