Au crescut vânzările de calculatoare pentru prima dată după 7 ani

0

Fabricanții de calculatoare au un 2020 prolific. Dincolo de pandemia de coronavirus, care a avut la rândul său un efect benefic asupra vânzărilor de laptopuri, se pare că și anul 2019 a fost unul bun. Asta pentru că, după șapte ani de scăderi, anul trecut s-au înregistrat pentru prima dată creșteri ale vânzărilor.

Conform companiei de consultanță IDC, în 2019 s-au vândut 266,7 milioane de unități în întreaga lume, ceea ce presupune o creștere de 2,7% față de cele 259,6 milioane de computere vândute în 2018. În jur de 70% dintre calculatoarele vândute au fost laptopuri, iar 30% sunt desktop PC-uri.

Laptopuri Lenovo – crestere in 2019

Creșterea din 2019 se datorează unui fapt excepțional: companiile din toată lumea s-au văzut obligate să-și reînnoiască flota de computere, din cauza ”dispariției” Windows 7 și necesitatea de actualizare la Windows 10. „Multe companii au așteptat până în ultimul moment pentru a-și reînnoi computerele. Windows 7 a expirat pe 14 ianuarie, în acest an”, au declarat surse de la Lenovo și HP, lideri de piață cu cote de 24%, respectiv 23%. Lenovo și HP sunt urmate în clasament de Dell (17%), Apple (6%) și Acer (6%).

De altfel, ultimul trimestru al anului a adus creșteri ale vânzărilor de 5%, până la 71 de milioane de unităăți, cea mai bună dată trimestrială din 2015 încoace.

Laptopurile Lenovo – OS update

Din cauza actualizării la Windows 10, vânzările pe canalul marilor companii au reprezentat 55% din total și au crescut cu 3% față de anul anterior. Companiile de pe piețele din Europa și America de Nor au fost protagonistele celor mai mari creșteri. În plus, evoluția pozitivă a canalului marilor companii a reușit să suplinească scăderea consumului.

Acum câțiva ani, calculatoarele au fost canibalizate de telefoanele mobile inteligente și de tablete, dar acum par să recupereze din terenul pierdut. Vânzările au început să crească pentru că laptopurile, în general, sunt produse sigure și durabile, cu o mai mare comoditate pentru muncă și o mai bună calitate a imaginii.

Laptopuri Lenovo – crestere vanzari

Un alt motiv pentru creșterea vânzărilor, potrivit reprezentanților Lenovo, pare ar fi faptul că „tot mai mulți utilizatori încep să folosească computerele la vârste tot mai mici, ceea ce crește numărul potențialilor clienți”.

2020 va fi un alt an bun pentru producătorii de calculatoare, în special grație creșterii vânzărilor de laptopuri, în perioada de izolare provocată de pandemie. Astfel, că, cel mai probabil, marii producători vor avea doi ani consecutivi de creștere.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.