Care este cel mai bun hard disk extern in 2022?

259
Publicitate

Articolul de fata va prezinta caracteristicile principale ale unui hard disk extern din 2022. Constituie, de fapt, o recenzie la hard disk-ul extern WD My Book Duo Desktop RAID si va prezinta cele mai importante calitati si beneficii pe care le veti avea daca achizitionati aceasta unitate de stocare externa pentru birou.

Publicitate

Chiar daca in prezent internetul este rapid si salvarea datelor in cloud este ieftina, este indicat sa aveti un hard disk extern bun la indemana. Fie ca realizati o copie de rezerva a datelor sau ca realizati spectacole video, o unitate de stocare buna va fi intradevar ideala pentru nevoile dvs.

Care este cel mai bun hard disk extern in 2022? 1
Close-up photo of man at work unlocking external hard disk drive with fingerprint authentication

Caracteristici relevante ale unui hard disk extern in 2022

Hard disk-urile externe au diferite forme si dimensiuni si sunt destinate pentru a fi utilizate in diferite situatii. Toate hdd-urile de pe piata ofera spatiu de memorare suplimentar pentru backup-uri si pot fi transferate si conectate de la un calculator la altul. Insa, mai multe trasaturi importate contureaza unitatea adecvata pentru dvs.

Intai, va veti gandi daca este un hard disk extern pentru birou sau un hdd extern portabil. Hard disk-urile portabile receptioneaza intreaga putere pe care o necesita de la conexiunea USB. Pentru a le utiliza nu este necesar sa gasiti o priza dedicata lor. In acelasi timp, sunt mai mici si chiar de buzunar, ceea ce duce la posibilitatea de a le lua in calatoriile dvs. Dezavantajul lor este acela ca sunt mai lente spre deosebire de hard disk-urile externe pentru birou de dimensiune completa.

Performanta unui hard disk extern este in concordanta cu mai multe aspecte precum:

  • Viteza de rotatie a unitatii de stocare.
  • Interfata hard disk-ului, de exemplu SATA II sau SATA III.
  • Viteza interfetei conexiunii externe, de exemplu USB 2, USB 3 sau Thunderbolt.

Detalii despre caracteristicile unitatilor de stocare externe

Vitezele uzuale ale hdd-urilor mecanice se situeaza la 100-150 MB/s, iar hard disk-urile high-end ajung pana la 250MB/s. Hdd-urile care folosesc mijloace ca RAID pot functiona la o viteza superioara. Insa, hdd-urile SSD (Solid State Drive) nemecanice sunt cea mai buna optiune pe care o puteti alege din punct de vedere al vitezei.

O alta caracteristica o constituie durabilitatea. Hdd-urile robuste sunt concepute sa reziste si sa aiba protectie impotriva apei, socurilor mecanice sau prafului. Aceste caracteristici le fac excelente pentru cei care lucreaza cu ele si nu au intotdeauna conditii ideale.

Bineinteles, aceasta trasatura nu este foarte importanta pentru fiecare utilizator si puteti avea in orice moment o husa captusita pentru hdd-urile portabile daca sunteti preocupat de acest aspect. Cele mai durabile hard disk-uri portabile sunt SSD-urile, insa in prezent au un pret per gigabyte mai mare si va mai trece un timp pana cand vor concura cu hdd-urile mecanice.

O prima concluzie despre pret cea mai importanta trasatura a unui hard disk extern

Tinand cont de pret si daca sunteti atent la buget, puteti tine seama de cati euro costa fiecare gigaoctet de stocare pentru un anumit hard disk. Chiar daca, hdd-urile cu capacitate mai multa pot avea un pret mai mare in total, ele pot fi in fond mai ieftine fata de hdd-urile mai mici raportat la gigaoctet. De aceea, unitatile mecanice au un pret mai mic, indiferent de capacitate, in asa fel incat profitul devine mai bun cu cat unitatea este mai mare.

Tinand cont de aceste caracteristici pentru un hdd extern de birou sau portabil DepanareCalculatoare.Net vine in sprijinul dumneavoastra in alegerea uneia din cele doua variante. Tehnicienii IT de la DepanareCalculatoare.Net va ofera suport IT pentru hard disk-ul dumneavoastra extern. Fie ca sunteti persoana fizica sau detineti o companie, echipa noastra va ofera si mentenanta IT pentru toate echipamentele pe care le utilizati la domiciliul sau la sediul dvs. Daca aveti o companie puteti accesa aici pagina aferenta de mentenanta IT cu oferta pe baza de abonament lunar https://www.depanarecalculatoare.net/mentenanta-it.

Raportandu-ne la considerentele principale, sa le analizam la unitatea de stocare cea mai buna.

Cea mai buna unitate de stocare externa per ansamblu: WD My Book Duo Desktop RAID

Avantaje

  • Dual-drive RAID 0 are o viteza semnificativ imbunatatita fata de hdd-urile externe uzuale.
  • Unitate de calitate NAS pentru utilizare 24/7.
  • Compatibil USB-C.
  • Hub USB 3 cu doua porturi incorporate.
  • 3 ani de garantie.

Dezavantaje

  • RAID 0 nu dispune de redundanta, daca un disc se defecteaza pierdeti toate datele.

Care este cel mai bun hard disk extern in 2022? 2

Unitatile de stocare externe sunt diferite si specializate pentru anumite destinatii. De aceea, este greu de ales cea mai buna unitate de stocare per ansamblu. WD My Book Duo nu este un hdd portabil, de aceea este o alegere gresita daca va sunt necesare avantajele proprii factorului de forma portabil. Ceea ce o face cea mai buna unitate de stocare externa din analizele noastre este imbunatatirea esentiala a performantei spre deosebire de alte hdd-uri externe mecanice. De asemenea, a contat si alegerile minutioase pe care Western Digital le-a adoptat pentru a echilibra performanta, fiabilitatea si costul.

My Book Duo incorporeaza doua unitati WD Red NAS (Network-Attached Storage). In prima faza, par destul de incete, tinand cont ca sunt unitati de 5400 rpm. Acest lucru se intampla pentru ca aceste unitati scot in fata fiabilitatea pe termen lung si disponibilitatea continua fata de viteza bruta.

Principala calitate a unitatilor NAS ale hdd-ului WD My Book Duo

Cu toate acestea, utilizand aceste doua unitati in RAID 0, Western Digital gestioneaza oferirea intregii capacitati a celor doua unitati si o viteza de transfer ce ajunge la 360 MB/s, daca folositi portul USB-C. Totodata, unitatile de calitate NAS compenseaza lipsa de redundanta a datelor in RAID 0. Altfel spus, atunci cand oricare din unitati se defecteaza in RAID 0, va veti pierde datele in intregime. Pe de alta parte, insa este mult mai putin probabil ca unitatile de calitate NAS sa se defecteze. Este un compromis foarte bun intre cost, performanta si fiabilitate.

Atunci cand sunteti preocupat de pierderea datelor, aveti posibilitatea de a trece la RAID 1, care va reduce la jumatate capacitate si viteza, dar va va oferi redundanta totala atunci cand o unitate se defecteaza fizic.

Alte functii bune ale hdd-ului includ criptarea AES pe 256 de biti si incorporarea unui hub USB 3.0 cu doua porturi. My Book Duo porneste de la capacitati de 3 TB si poate ajunge pana la 28 TB. De aceea, fiecare utilizator isi poate permite o anumita capacitate de stocare.

Echipa de specialisti de la DepanareCalculatoare.Net va sprijina in alegerea si configurarea unui hdd extern My Book Duo de la Western Digital. Totodata, oferim pentru clientii care locuiesc in Bucuresti si judetul Ilfov servicii complete de depanare calculatoare hardware si software. Ne puteti gasi vizitand site-ul nostru la adresa https://www.depanarecalculatoare.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.