Oțelul inoxidabil și numeroasele beneficii ale acestuia. De ce este materialul preferat în numeroase industrii?

325
Publicitate

Redare audio

Publicitate

Oțelul inoxidabil este un amestec de fier și carbon cu adaos de crom și uneori nichel. Aceste adăugări de alte elemente fac oțelul mai rezistent la coroziune. Amestecul de crom este de minim 10 la sută, dar această cantitate este suficientă pentru a preveni procesele de oxidare a fierului.

Producția acestui material este foarte asemănătoare cu cea a oțelului normal, prin urmare, costurile de producție sunt doar puțin mai mari decât cele ale oțelului tradițional. În plus, datorită rezistenței mai mari a unor astfel de produse, se poate dovedi în cele din urmă că o investiție în oțel inoxidabil este o economie.

Rezistență la factori corozivi

După cum sugerează și numele, oțelul este rezistent la coroziune. Suprafața sa evită așa-numita coroziune gazoasă care rezultă din influența factorilor atmosferici asupra materialului. Nu există un strat ruginit pe suprafața profilelor inoxidabile și poate fi folosit în exterior. Nu necesita vopsea protectoare sau acoperire împotriva apei, de aceea o cuvă inox este unul dintre produsele cel mai des întâlnite. 

Produsele realizate din acest material, precum un spalator inox, rezistă bine la efectele acizilor și substanțelor alcaline. Nu reacționează cu ele, datorită cărora, la concentrații scăzute, suprafața lor nu va fi deteriorată.

Ușor de păstrat curat

Oțelul inoxidabil are o suprafață netedă care nu reacționează cu mediul și, prin urmare, nu se modifică în timp. De asemenea, nu absoarbe umezeala sau murdăria, așa că, menținerea suprafeței sale curate este ușoară și plăcută. Este apreciat în special de persoanele responsabile cu amenajarea facilităților publice, precum birouri, centre comerciale și instituții școlare. În fiecare dintre aceste locuri sunt folosite balustrade și elemente din oțel inoxidabil.

O suprafață netedă, neabsorbantă este doar unul dintre avantaje. În epoca luptei împotriva virușilor și a necesității dezinfectării frecvente, rezistența la substanțe chimice este apreciată și în locurile publice. În plus, oțelul inoxidabil nu absoarbe mirosurile, motiv pentru care este folosit în mod obișnuit în industria alimentară și pentru electrocasnice.

Estetica produselor din oțel inoxidabil

Mulți oameni nu acordă atenție parametrilor tehnici ai oțelului inoxidabil, alegându-l pentru aspectul său. Suprafața acestui material surprinde cu adevărat prin estetica. Este neted și strălucitor, iar un astfel de finisaj este perfect pentru interioarele moderne. 

Structurile minimaliste de balustrade, scări sau alte elemente de finisare din oțel inoxidabil sunt o vitrină a amenajărilor moderne. Acest material este recomandat de mulți designeri de interior. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.