Pentru proiecte realizate la presiuni ridicate alegeti teava rotunda trasa de la Mesteru Manole

456
Publicitate

Specialistii in constructii afirma ca teava rotunda trasa de la Mesteru Manole este de departe cea mai eficienta solutie pentru realizarea proiectelor ce trebuie sa reziste unor presiuni mari.

Publicitate

Specialistii recomanda utilizarea de teava rotunda trasa datorita celor 3 calitati unice pe care le are si anume:

  • Rezistenta mare la presiuni ridicata;
  • Forma perfect uniforma;
  • Rezistenta ridicata la sarcini mari.

Aceste trei calitati unice fac ca acest material sa fie cea mai eficienta solutie aleasa de specialisti pentru realizarea proiectelor de genul transportului fluiderlor sub presiune (gaze, apa si asa mai departe).

In domeniul constructiilor teava rotunda trasa mai este cunoscuta si sub numele de teava fara sudura. Procesul de productie al acestui material incepe cu un lingou de otel care este incalzit la temperaturi foarte mari, intins si tras printr-o forma speciala, pana cand acesta ajunge de forma unui clindru gol.

Ce recomanda puctual teava rotunda trasa ca fiind cea mai eficienta solutie pentru proiectele mentionate anterior

Daca analizam foarte bine calitatilor mentionate mai sus, unul dintre cele mai importante avantaje pe care aceasta le are este rezistenta ridicata la presiune.

In general, punctul cel mai slab ce se regaseste pe o teava este linia de sudura. Datorita faptului ca teava rotunda trasa nu prezinta puncte de sudura, aceasta va avea o foarte buna rezistenta pe toate lugimea sa. Mai mult decat atat, tot datorita faptului ca nu are puncte de sudura, se pot realiza calcule de presiune mult mai exacte avand in vedere ca nu mai trebuie luata in calcul calitatea sudurii, care, in cazul acestui material, nu exista.

Lipsa sudurii face ca aceasta sa fie cea mai eficienta solutie in anumite proiecte

In general, aceasta poate avea un pret mai ridicata fata de alte tipuri de tevi, dar este clar mult mai eficienta.

Majoritatea materialelor care se pot utiliza pentru acelasi tip de proiecte cedeaza din cauza presiunii fix in punctul de sudura, dar avand in vedere ca aceasta nu are puncte de sudura, nu este deloc supusa acestor riscuri.

Foarte interesant este faptul ca datorita capacitatii ridicate de a rezistenta la presiuni mari, se poate utiliza teava rotunda trasa mai subtire si mai usoara, aspect ce contribuie din plin la o reducere semnificativa a costurilor.

O alta calitate particulara ce trebuie mentionata este data de faptul ca teava rotunda trasa functioneaza foarte bine in conditii dure, aspect ce face ca aceasta sa poate fi utilizata foarte eficient atat in medii cu temperaturi mari, cat si cu temperaturi mici.

Cele mai importante proiecte care se realizeaza eficient cu acest material

Toate aceste calitati despre care am vorbit aici fac ca teava rotunda trasa sa fie materialul eficient pentru diverse proiecte, precum constructia de nave maritime, conducte pentru transportul fluidelor si gazelor, platforme petroliere, recipiente aflate sub presiuni mari si asa mai departe. Mai mult decat atat, aceasta mai este folosita si in domeniul constructiilor metalice ca element de structura, atunci cand este nevoie de o rezistenta mecanica superioara.

La Mesteru Manole gasiti intotdeauna teava rotunda trasa la cele mai bune preturi

Magazinul online Mesteru Manole va pune la dispozitie o gama variata de produse la un click distanta.
Pentru a comanda online de la Mesteru Manole sau pentru a primi mai multe informatii despre produsele comercializate puteti suna la numarul de telefon 0741 238 406 sau puteti trimite un email la office@mesterumanole.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.