Ce rol are tehnologia in viata ta si cu ce te ajuta?

595
Publicitate

Tehnologia este prezenta in vietile noastre fie ca vrem, fie ca nu vrem, dar ce rol are aceasta in viata ta? Este unul pozitiv, neutru sau nociv?

Tehnologia privita ca un lucu nociv se traduce prin a nu mai fi capabil sa ai o viata social, dar nici sa nu te mai poti concentra la diferite task-uri din cauza faptului ca un smartphone iti distrage atentia, un laptop sau un pc nu te lasa sa iesi din casa, iar lista puteti sa o completati si voi. Credeti sau nu, foarte multe probleme apar in viata oamenilor din cauza consumului mult prea mare de tehnologie.

Publicitate

Desigur, exista si foarte multe parti pozitive ale tehnologiei, iar acestea vin de obicei prin faptul ca oamenii stiu sa se pondereze si sa nu lase gadget-urile sa preia controlul asupra vietii lor. E bine sa tii legatura cu prietenii prin intermediul internetului, dar devine nociv daca doar prin internet mai vorbesti cu ei.

Privita ca punct neutru, tehnologia se afla in echilibru cu viata utilizatorilor, nici nu o imbunatateste, dar nici nu se intampla contrariul. Acest echilibru nu este intotdeauna ceva ce vrei sa cauti deoarece, la baza, tehnologia a aparut ca sa ajute oamenii. O data cu aparitia acesteia speranta de viata a crescut considerabil datorita capacitatii medicilor sa localizeze si sa trateze bolile mult mai usor, dar si datorita capacitatii de interventie mult mai rapida a ambulantelor si a politiei.

Cum trebuie sa fie, totusi, tehnologia

Ei bine, aceasta trebuie sa te ajute in viata de zi cu zi, sa ti-o faca mai usoara si sa nu ratezi evenimente importante si activitati sociale din cauza acesteia.

Unii oameni numesc acest lucru tehnologie ca lifestyle. Practic, faci ca tehnologia sa devina parte din viata ta, dar te concentrezi asupra lucrurilor bune si nu o lasi sa preia controlul asupra ta.

Deoarece aceasta faciliteaza accesul la informatii noi, cursuri si alte resurse capabile sa iti imbunatateasca viata, este de datoria ta sa creezi un echilibru intre acestea si sa iti faci un program astfel incat sa impaci toate aspectele vietii tale.

Nu poti nici sa faci toata ziua cursuri, dar nici sa te joci cate 10 ore pe zi (asta daca nu esti gammer profesionist, daca iti castigi salariul din asta, no problem). Oricum, ideea este despre acel echilibru care trebuie pastrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.