Sistemele de construcții metalice prefabricate continuă să crească în popularitate. Eficiența și beneficiile pe termen lung ale construcției cu oțel conduc o mare parte din dezvoltare, la fel și nevoia sau dorința de a construi cu materiale ecologice și durabile.
O întrebare la care trebuie să se răspundă când luaţi decizia de a achiziţiona hale industriale este materialul din care le veţi construi. Sunt construcţiile metalice la fel de durabile ca betonul? În multe privințe, oțelul depășește performanța betonului și rămâne o alegere mai bună pentru o gamă largă de modele și medii.
Siguranţa
Oțelul este mai sigur decât betonul în timpul fazei de construcție și al operațiunilor.
Halele industriale prefabricate din oțel sunt gata de asamblare, necesitând o mișcare mai mică a materialelor și o zonă de lucru mai sigură.
În zonele cu activitate seismică ridicată, flexibilitatea oțelului atenuează pericolul colapsului și eșecului, în timp ce betonul se va rupe, reprezentând un risc mai ridicat.
Oțelul supraviețuiește mai bine la vânturi puternice din cauza ductilității sale.
Alegerea de construcţie de hale industriale are ca rezultat mai puțin zgomot și poluare a vehiculelor. Nu este nevoie de camioane de beton, autobasculante sau alte utilaje grele pentru a intra în zona de construcţie, doar de macarale ușoare.
Durabilitate şi rezistenţa
Oțelul nu se sfărâmă, nu se rupe sau nu se corodează atunci când este produs și întreținut corespunzător. Betonul, pe de altă parte, tinde să se crape din cauza expansiunii și contracției repetate în timpul variațiilor de temperatură.
Betonul este, de asemenea, predispus la rupere datorită fragilității sale. Deoarece este un material compozit din nisip, pietriș, ciment și substanțe chimice, unele dintre componente absorb umiditatea sau devin deteriorate în circumstanțe care nu ar afecta oțelul.
Oțelul are de opt ori rezistența la întindere a betonului și are o structură moleculară uniformă. Omogenitatea structurii moleculare face din oțel un material de construcție extrem de previzibil.
Rezistenţa la vânt
O construcţie din oțel este capabilă să reziste la vânturi de până la 200 km/h. În regiunile cu vânturi puternice, o hală industrială va supraviețui acolo unde o structură de beton nu poate. Totul se întoarce la fragilitatea betonului, făcându-l predispus la crăpături în loc să se îndoaie.
Alegând hale industriale, acestea vor fi proiectate să se fie flexibile în cazul intemperiilor. Este mult mai dificil să se proiecteze o clădire eficientă din punct de vedere al costurilor, care să reziste la astfel de forțe. Ductilitatea oțelului permite construcţiei industriale să se miște fără să piardă coeziunea sau să cadă.
Rezistenţa la foc
Atât betonul, cât și oțelul sunt rezistente la foc. Ambele sunt puțin probabil să ardă și nu vor răspândi flăcări. Straturile inovatoare de ignifugare și izolația îmbunătățesc rezistența la foc la temperaturi mai ridicate.
Creșterea rezistenței la foc oferă mai mult timp pentru a evacua o structură și există mai puține șanse ca hala industrială să se prăbușească.
Întreţinere:
Oțelul necesită foarte puțină întreținere regulată și se repară rapid și ușor. Condițiile și costurile de întreținere ale unei hale industriale pe întreaga durată de viață rămân mici.
Oţelul este rezistent la intemperii şi la soare şi poate fi acoperit cu finisaje care extind rezistența.
Oțelul are, de asemenea, garanții mai lungi decât betonul datorită durabilității sale.
Dacă se produce o deteriorare a oțelului, trebuie să înlocuiți doar porțiunea deteriorată nu întreaga structură.
Designul
Flexibilitatea designului este locul unde oțelul devine o vedetă. În timp ce betonul poate fi turnat într-o varietate de forme, lipsa ductilității limitează dimensiunea și greutatea diferitelor forme. Oțelul are un raport ridicat de rezistență la greutate – ar necesita o cantitate mai mare de beton pentru a construi o structură de dimensiuni similare. Astfel, alegerea de hale industriale este mai variată, deoarece veţi avea o mulţime de forme și modele de unde să alegeţi.