Cele mai noi trenduri de Smart Home din 2022

74

Odată cu evoluția omenirii, industria Internet of Things (IoT) a început să ia o mare amploare, contribuind în special la dezvoltarea conceptului de Smart Home, sau locuințe inteligente. Drept urmare, proprietarii unei astfel de locuințe au parte de numeroase beneficii, confortul sporit fiind doar unul dintre ele. Acest lucru se datorează dispozitivelor inteligente, care au la bază proiecte inovative în materie de software development

Dispozitivele inteligente sunt ușor de integrat în locuințe și au o aplicabilitate tot mai mare în viața noastră de zi cu zi. Cu toate acestea, uneori poate deveni dificil să ținem pasul cu progresul tehnologic, mai ales  când vine vorba de o investiție constantă în cele mai noi soluții digitale. Prin urmare, în cele ce urmează vom arunca o privire la gadget-urile vor inova industria de Smart Home, în anul 2022. 

Amazon Astro

Conceptul de Smart Home Robot există încă din anul 1960, aspect care se datorează programelor de televiziune futuriste, precum The Jetsons. Iar în ultimii azi, tehnologia și industria software au făcut posibilă transformarea acestei idei inovatoare într-un proiect real, Amazon Astro fiind exemplul perfect în acest sens. Fiind cunoscut și sub numele de ”Alexa on wheels”, acest gadget a devenit foarte popular încă de la apariția sa. Acesta este conceput pentru a ajuta utilizatorii cu o serie amplă de sarcini, de la securizarea locuinței și până la asistență de la distanță pentru îngrijirea persoanelor în vârstă. 

Amazon Astro este compus dintr-o unitate wireless, echipată cu o cameră video telescopică de 1080p și un sistem mecanic pe roți care îi permite deplasarea prin toată locuința. Principalul beneficiu constă în faptul că utilizatorii au la dispoziție o metodă practică pentru a-și îndeplini sarcinile care în mod normal ar fi necesitat un laptop sau un smartphone. Prin intermediul acestui dispozitiv, proprietarii pot efectua apeluri video, își pot verifica e-mailurile sau pot naviga pe Internet. Un alt aspect interesant de menționat ar fi că dispozitivul Astro poate funcționa concomitent cu ecosistemul Ring. Aceasta oferă beneficii suplimentare în ceea ce privește soluțiile personalizate de securizare a locuinței.

The Always Home Cam 

Ți-ai imaginat vreodată un sistem de securitate, care se poate deplasa în afara locuinței? Dacă da, următorul gadget ar trebui să vă trezească interesul. Always Home Cam de la Amazon este o dronă capabilă să patruleze în mod proactiv proprietatea și împrejurimile ei. Aceasta este formată dintr-un dispozitiv care va învăța o cale de zbor preprogramată. Autonomia acestui dispozitiv are ca principal avantaj asigurarea securității sporite, 24/7. Deși unele opțiuni (cum ar fi telecomenzile sau înregistrarea video) nu sunt încă disponibile, Amazon are ca obiectiv dezvoltarea acestora în cel mai scurt timp.

Connected Home Over IP 

Una dintre problemele care au afectat sistemele digitale ale locuințelor inteligente din ultima vreme implică compatibilitatea între diferitele sisteme de operare. Vestea bună este că abordările noi, cum ar fi externalizarea proiectelor de IT, ar trebui să elimine multe dintre aceste dezavantaje. Astfel, conceptul de Connected Home Over IP (CHIP) merită explorat.

Principalul scop al acestei funcționalități este de a permite diferitelor dispozitive inteligente să comunice fără probleme între ele (indiferent de marcă). Comunicarea se realizează prin integrarea unui protocol open-source. CHIP va acționa, în esență, ca un traducător universal. În acest context, pot fi identificate un număr mare de avantaje, cel mai evident fiind faptul că proprietarii locuințelor nu vor mai fi constrânși să achiziționeze o anumită marcă. În plus, această conexiune funcționează la performanțe ridicate, mai ales în rețeaua 5G. Așadar, se presupune că CHIP și alte sisteme similare vor influența prețul multor produse care au la bază tehnologia IoT, din cauza concurenței ridicate din această industrie.

Smart Home, în plină ascensiune

Datorită prezenței tot mai mari a tehnologiei IoT și a creșterii gradului de conștientizare al clienților, locuințele inteligente vor deveni  o normalitate într-un viitor destul de apropiat. Întrebarea principală vizează modul în care proprietarii se vor acomoda cu dispozitivele inovatoare și care ar putea fi dezavantaje (de exemplu, confidențialitatea datelor). În prezent, este imposibil să nu observăm impactul major al acestor tehnologii devenite realitate datorită specialiștilor în software development.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.