Cum sa alegi masina de spalat rufe potrivita pentru tine – cateva sfaturi

513
Publicitate

Mașinile de spălat rufe sunt probabil electrocasnicele de care avem cea mai mare nevoie în casele noastre. Și, probabil, cele mai răspândite. Puține case mai există în vremurile noastre care să nu dețină mașini de spălat rufe. Dar când vine vorba de cumpărarea unei noi mașini de spălat, lucrurile nu sunt atât de simple. Multitudinea de opțiuni de pe piață nu ne ajută în a ne ușura misiunea unei alegeri.

Publicitate

Mașini de spălat rufe – oferte eMAG

Mașinile de spălat sunt de mai multe feluri: cu încărcare frontală, cu încărcare frontală încorporabile și cu încărcare verticală.

Mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt caracterizate prin capacitatea mai mare de încărcare, se pot instala sub blatul de bucătărie sau baie și, în plus, pot avea instalate peste ele un uscător de rufe, grație faptului că au ușa de acces la cuvă în partea frontală. Au mai multe rotații, în general, deci utilizează mai puțină apă și curent electric, dar sunt în general mai scumpe.

Mașini de spălat rufe

Mașinile de spălat încorporabile sunt la fel ca mașinile de spălat cu încărcare frontală, cu singura  diferență că sunt deja pregătite pentru a fi montate într-un dulap sau în spatele unei uși încastrate în blatul de bucătărie.

Mașinile de spălat cu încărcare verticală pot fi oprite în timpul ciclului de spălare pentru a adăuga mai multe rufe și au accesul la cuvă mai convenabil, pe deasupra. Ca dezavantaje putem trece toate avantajele amintite la mașinile de spălat cu încărcare frontală: nu poate susține deasupra sa un uscător de rufe, va consuma ceva mai mult curent electric și mai multă apă, nu pot fi instalate sub un blat.

Cu aceste date în minte, alegerea unei mașini de spălat rufe ar trebui să fie ceva mai ușoară și să mai conteze doar câțiva factori:

 

  1. Cantitatea de rufe care poate fi spălată cu o mașină de spălat. Dacă această mașină de spălat trebuie să deservească o singură persoană, o mașină de spălat cu o capacitate de 5 kilograme e suficientă. Pentru două persoane, e recomandabilă achiziționarea unei mașini de spălat cu o capacitate de șase kilograme, pentru trei-patru persoane una cu 7 kilograme capacitate, iar pentru mai mult de cinci persoane, una cu o capacitate de opt kilograme sau mai mult.

 

  1. Viteza de centrifugare. Cu cât mai multe rotații pe minut, cu atât mai uscate vor fi rufele la terminarea ciclului de spălare. O mașină de spălat cu o viteză între 800 rpm și 1200 rpm ar trebui să fie suficientă pentru o familie normală.

 

  1. Consumul energetic și de apă. Clasele energetice de tip A sau A+ au un consum de apă între 45-50 litri per spălare și un consum energetic între 1.02 și 1.20 Kw.

 

Acestea fiind spuse, tu de ce tip de mașină de spălat rufe ai nevoie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.