Nu orice apă potabilă este cu adevărat potabilă – Află cum te poți asigura că bei o apă de calitate dincolo de strategiile de marketing!

128
Publicitate

În ziua de astăzi, toată hrana este procesată sau modificată pentru a rezista pe rafturile magazinelor cât mai mult timp. Chiar și apa trece prin astfel de procese, dar, în acest caz, procesele respective nu reprezintă neapărat un aspect negativ. Majoritatea surselor de apă potabilă nu sunt neapărat cele mai sigure pentru organismul tău.

         Deja știi bine faptul că apa de la robinet este extrem de dură și nu este tocmai ideală consumului chiar și în multe dintre orașele mari ale țării. Apa îmbuteliată este o sursă mai sigură de apă calitativă, dar și în cazul acesteia este necesar să ții cont de etichetă pentru a te asigura că ai acces la un produs bun. În acest articol vei afla cum să te asiguri că bei o apă de calitate, având în vedere faptul că nu orice apă potabilă este cu adevărat potabilă.

Publicitate

Află cum te poți asigura că bei o apă de calitate dincolo de strategiile de marketing:

Fierberea apei

         Deși pare de la sine înțeles faptul că apa de la robinet este una bună de băut, lucrurile nu stau mereu în felul acesta. Apa poate conține materie dură, precum calcarul sau microorganismele care nu sunt tocmai prietenoase cu corpul tău. Din această cauză, foarte mulți oameni recurg la achiziționarea unor filtre de apă sau la fierberea apei înainte de consum. Și tu poți face acest lucru dacă vrei să bei o apă cât mai curată. După fierbere, lasă apa să se răcească i consum-o la temperatura dorită. 

Nivelul de nitrați

         Nitrații se regăsesc în foarte multe alimente, chiar și în apă, fructe și legume. Desigur, aceștia afectează mai puțin organismul dacă în dieta zilnică apare și o doză satisfăcătoare de vitamina C. În ceea ce privește apa, poți face click aici pentru apă plată de la Auchan și să alegi acel produs care are un nivel mai mic de nitrați. În felul acesta, te asiguri că bei o apă calitativă. De asemenea, trebuie să știi că nivelul de nitrați din apă nu vor fi reduși prin fierbere, ci doar printr-un filtru de apă cu osmoză.

Ph-ul apei

         Ph-ul mic al apei denotă faptul că apa este ușor acidă. Majoritatea specialiștilor recomandă consumul de apă alcalină, respectiv apa cu un ph ceva mai mare. Susținătorii apei alcaline consideră că unele boli se formează în mediu acid, așa că este necesară alcalinizarea dietei. În realitate, nu contează prea mult dacă apa ta este acidă sau alcalină, pentru că nu există studii valide care să ateste beneficiile apei alcaline. Încearcă să te bucuri de o apă curată, în primul rând, dar și bogată în vitamine și minerale, dacă este posibil.

         În concluzie, pentru a te asigura că ai acces la apă potabilă și optimă din toate punctele de vedere pentru buna funcționare a organismului tău este bine să ții cont de nivelul de nitrați. În cazul apei de la robinet, dacă locuiești într-o zonă în care calitatea apei este îndoielnică, poți recurge la un filtru de apă sau la fierberea apei.

 

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.