Ghid pentru incepatori: Termoizolarea cu polistiren expandat

549
Publicitate

De ce sa alegi sa iti termoizolezi casa cu polistiren expandat?

Unul din materialele cele mai potrivite pentru realizarea unei izolarii termice adecvate este acest polistiren expandat. Acesta poate fi cu usurinta folosit in realizarea constructilor noi, cat si in renovari. Cel mai des este intalnit pe exteriorul cladirilor, iar in functie de nivelul de izolare dorit poate fi gasit in diverse marimi cuprinse intre 1 si 20 cm.

Publicitate

Pentru a mentine confortul intr-o locuinta trebuie sa existe o temperatura potrivita pentru locuitorii acesteia. Astfel, o parte foarte importanta a procesului de realizare a unui imobil este sa realizeze o izolare termica foarte buna. Acest pas nu trebuie neglijat, caci indiferent de temperaturile existe la exteriorul imobilului, temperatura interioara trebuie sa fie intotdeauna potrivita pentru proprietar.

Care sunt proprietatile unui polistiren expandat?

Proprietatea de baza pe care o are acest polistiren expandat este aceea ca este un foarte bun izolator. Dar pe langa acest lucru, mai este apreciat si pentru alte caracteristicii, precum:

  • Este un material stabil deoarece este compus din masa plastica;
  • Desi nu aduce nicio o imbunatatire in rezistenta constructiei, in acelasi timp nu duce nici la incarcarea acesteia;
  • Polistirenul expandat este destul de eficient cand vorbim de raportul calitate-pret.

De ce este polistirenul expandat recomandat de catre specialisti din domeniu?

Exista trei aspecte importante care intotdeauna trebuie luate in considerare cand vine vorba de alegerea celui mai bun izolator termic. Aceste trei aspecte sunt: durabilitatea, costurile si calitatea.

Acest polistiren expandat se afla in topul preferintelor specialistilor in domeniul constructiilor tocmai datorita faptului ca indeplineste toate cele trei cerinte. Desi mai exista pe piata materiale foarte asemanatoare cu acesta, polistirenul expandat inca ramane alegerea favorita a multora din motive precum:

  • Avand in vedere ca nu poate fi afectat de factori daunatori ce se gasesc in natura, polistirenul expandat de constructii are o viata destul de ridicata. Astfel ca este considerat de multi o investitie foarte buna pentru cumparatori;
  • Nu prezinta dificultate in urlizare – nu aveti motive de ingrijorare daca nu aveti pe cineva specialist care sa va ajute cu utilizarea acestui material. Chiar daca nu aveti prea multa experienta in constructii, montarea polistirenului expandat este una foarte facila;
  • Nu prezinta dificultate in transportare;
  • Polistirenul expandat se poate adapta foarte usor nevoilor oricarui proiect, fiind un material fiabil;
  • S-a ajuns la concluzia ca pe piata nu exista inca un izolator termic mai bun ca si acesta.

Specialistii precizeaza ca, odata ce sunt luate in calcul toate aceste aspecte, locuinta poate beneficia de o serie de avantaje: placile de polistiren sunt usoare, drept pentru care structura de rezistența a cladirii nu este afectata; costuri reduse, atat pentru materiale, cat și pentru manopera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.