Teava rotunda zincata este cea mai eficienta solutie pentru transportul fluidelor

539
Publicitate

Cateva informatii generale despre teava rotunda zincata si care este motivul pentru care aceasta este cea mai eficienta solutie pentru transportul fluidelor si gazelor non-agresive?

Publicitate

Teava rotunda zincata este un material metalic realizat in totalitate din otel. Acest lucru face ca materialul finit sa preia toate proprietatiile pe care otelul le are

Numele de „zincata” este dat de procesul de productie prin care se realizeaza eava rotunda zincata. Astfel, in cadrul procesului de productie, aceasta este supusa unui proces de zincare, iar acest lucru se traduce prin acoperirea acesteia cu un strat protector de zinc.
Practi stratul de zinc actioneaza ca un scut care protejeaza teava rotunda zincata impotriva agentilor corozivi care ii pot provoca ruginirea, crescandu-i astfel rezistenta si durata de viata.

Datorita acestui strat protector de zinc, aceasta este una dintre cele mai eficiente solutii pe care specialistii aleg sa o utilizeze pentru a realiza proiecte rezistente, calitative si durabile.

Sfaturile specialistilor cu privire la regulile ce trebuie respectate atunci cand se utilizeaza teava rotunda zincata

Este clar ca stratul protector de zinc este cel care face din aceasta un material particular si eficient, dar trebuie avuta mare grija cu utilizarea sa. Pentru a beneficia de toate calitatiile pe care teava rotunda zincata le are, trebuie ca stratul protector de zinc sa nu fie deteriorat.

Cum trebuie procedat?
Teava rotunda zincata trebuie imbinata cu alte materiale utilizara doar prin doar prin procesul de infiletare, pe cat de multe este posibil.

Atunci cand aceasta va supusa procesul de sudare, linie de sudura va distruge complet stratul de zinc atat la interior, cat si la exterior, iar astfel rugina isi va face aparitia. In aceasta situatia teava rotunda zincata isi va pierde considerabil din calitati.
Atunci cand sudurea acestui material este singura solutie, specialistii recomanda ca acesta sa fie apoi vopsit, utilizandu-se o vopsea bogata in zinc.

Principalele proiecte in cadrul carora teava rotunda zincata este cea mai eficienta solutie

Datorita rezistentei ridicate la presiuni mari, teava rotunda zincata este cea mai buna solutie pentru proiecte in cadrul carora se transporta fluide si gaze non-agresive.

In acest domeniu, aceasta este utilizata pentru realizarea retelelor atat pentru transportului apei calde si reci, cat si pentru transportul agentului termic, dar care nu are o presiune mai mare de 50 de bari.

In alte ordine de idei, teava rotunda zincata mai este utilizata si in domeniul constructiilor sub forma de stalpi metalici.

Teava rotunda zincata este materialul particular cu proprietati particulare

Utilizarea in proiectele mentionate anterior se datoreaza in mod direct faptului ca utilizarea sa va oferi proiectului respectiv o foarte buna rezistenta, dar si o calitate pe masura.

Este important de mentionat si faptul ca teava rotunda trasa are si un raport intre calitate si pret foarte bun, deoarece procesul de zincare prin care aceasta trece nu este unul foarte costisitor.

Specialistii aleg sa utilizeze teava rotunda zincata datorita multiplelor calitati pe care acesta le ofera atunci cand se utilizeaza!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.