Simptome surprinzătoare care impun vizita la medic

232
Publicitate

Marea majoritate a oamenilor este tentată să meargă la medic doar atunci când este nevoită sau are simptome evidente. Cu toate acestea, organismul ne oferă informații în permanență, iar nouă ne rămâne doar să fim atenți și să prevenim complicațiile afecțiunilor de care este posibil să suferim.

Chiar dacă până acum poate nu ne-am gândit la acest aspect, specializările medicale ORL și Dermatologie se află într-o strânsă legătură. Cancerul de piele afectează anual milioane de oameni (la nivel mondial), iar melanomul sute de mii. Cu toate acestea, deși nu este cea mai gravă formă, cancerul cu celule scuamoase apare, de obicei, în zona urechilor.

Publicitate

Este momentul să consultăm medicul?

Dacă în ultimul an nu ai fost la un consult de rutină pentru a afla dacă totul este în regulă cu organismul tău, atunci răspunsul este categoric, da! Controlul anual trebuie să includă și o vizită la medicul dermatolog.

Consultul dermatologic constă și în efectuarea unei analize dermatoscopice a alunițelor, fiind una dintre cele mai eficiente metode de depistare a cancerului de piele. În plus, ai ocazia să stai de vorbă cu specialiști, de la care vei primi sfaturi esențiale referitoare la îngrijirea pielii și o rutina de personalizată.

Cum se desfășoară un consult ORL

Deși mulți oameni se tem că acest tip de consult ar putea fi dureros, vă asigurăm că nu este deloc așa! Cel mult poate fi puțin neplăcut, însă, pentru că în cadrul centrului nostru medical există o familie de specialiști dedicați meseriei lor, nu trebuie să îți faci griji, ești pe mâini bune.

Pentru început, vei purta o discuție cu medicul specialist pentru ca acesta să afle istoricul tău medical, dar și al familiei tale. Apoi, în cadrul evaluării clinice, îți va examina nasul cu un instrument numit specul nazal, iar cu specul auricular îți va consulta urechea. Pentru investigarea limbii, luetei (omușorului) și părții anatomice a orofaringelui, va folosi un apăsător de gură. În cazul în care medicul consideră că este necesar, va efectua și procedura medicală numită laringoscopie, precum și endoscopia nazală.

Pentru toate aceste investigații dar și pentru alte servicii medicale profesionale, te așteptăm în Centrul Medical Promedis!

Articol redactat de: SEO365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.