Cum se caracterizeaza serviciile de desfumare si cand sunt necesare?

207
Publicitate

desfumare_4Termenul de desfumare este explicat in dictionarele de specialitate ca fiind procesul de extragere din spatiile incendiate a unei parti din fumul si din gazele de ardere pentru a asigura conditiile de evacuare a utilizatorilor si a folosirii mijloacelor de interventie la stingere si pentru a evacua gazele fierbinti degajate de incendiu in fazele de dezvoltare. La momentul actual sunt disponibile servicii desfumare de inalta calitate si profesionale in cazul in care desfumarea naturala nu este disponibila sau eficienta.

Tipuri de desfumare

Publicitate

Desfumarea este un procedeu ce se poate realiza in mai multe feluri, pornind de la o simpla evacuare a fumului in mod natural si pana la evacuarea acestuia in mod fortat gratie dispozitivelor speciale si inlocuirea cu aer proaspat. Concret, desfumarea se poate realiza prin intermediul ferestrelor, usilor sau acoperisului, prin hornuri sau prin alte orificii si tubulaturi prin care se poate intra aer curat.

Daca este necesara, se poate apela la evacuarea fortata a fumului si la introducerea aerului curat prin dispozitivele special concepute in acest scop, cu rezistenta la foc, cum sunt clapetii, voletii de desfumare, grilele si trapele de fum. Desfumarea naturala prin tiraj natural se poate face si prin trape pe acoperis, dr si prin guri de introducere sau scari deschise.

Desfumarea mecanica, pe de alta parte este asigurata prin extragerea mecanica a fumului si introducerea de aer proaspat in mod natural sau prin cale mecanica cu dispozitive care sa asigure volum constant.

De ce este necesara desfumarea?

Desfumarea este necesara din mai multe motive, insa cele mai importante sunt urmatoarele:

  • in primul rand pentru a salva vieti si pentru a facilita stingerea incendiilor;
  • dupa actiunea de desfumare se va imbunatati calitatea aerului respirat de potentialele victime, se mareste vizibilitatea in interior, astfel incat salvatorii sa aiba un camp de actiune cat mai bun, iar victimele sunt orientate mai usor catre caile de evacuare;
  • se poate descoperi mai rapid sursa incendiului si sa poata fi intrerupta daca inca se mai actioneaza la momentul descoperirii acesteia. in plus, dupa evacuarea fumului se evacueaza si caldura in cantitate mare, care altfel ar pune in pericol rezistenta cladirii, iar dupa o evaluare gratuita serviciile solicitate sunt asigurate de operatori special instruiti in acest scop prin cursuri intense de pregatire si perfectionare.

Potrivit profesionistilor de la ABCcontrol, daca la cladirea respectiva nu sunt instalate si montate sistemele de desfumare, care constau in trape, clapeti si voleti atunci este imperios necesara instalarea lor, astfel ca proprietarii sa fie siguri ca in cazul nefericit al producerii unui incendiu, exista un sistem care minimizeaza pagubele de orice natura.

Nu in ultimul rand, daca sunt instalate si montate aceste sisteme de desfumare, este obligatoriu sa le fie asigurata mentenanta preventiva si corectiva la tarife accesibile, in urma evaluarii gratuite si printr-o oferta ferma si clar exprimata de catre un specialist cu experienta in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.