Parchet laminat sau stratificat? Care este cea mai durabila solutie pentru pardoseli?

300

Cu totii asteptam vara sa facem mici sau mari modificari in casa, o noua culoare, noi elemente de design si, poate unii dintre voi, chiar va ganditi sa schimbati pardoseala. Printre cele mai comune tipuri de pardoseli sunt cele din parchet laminat sau stratificat, ce se regasesc intr-o gama variata de culori si modele, care sa se potriveasca stilului arhitectural.

O pardoseala din lemn, fie ea realizata din parchet laminat sau parchet stratificat, aduce un plus de caldura si eleganta camerei in care va fi amplasata, insa majoritatea alegerilor tin cont de pret. Multe persoane aleg parchetul laminat pentru ca este mai ieftin, dar nu baga de seama faptul ca cel stratificat este mai trainic.

Cateva caracteristici ale parchetului laminat

Pe piata din Romania si in magazinele de specialitate, vei gasi parchet laminat realizat din 4 straturi: primul, cel de suprafata, confera durabilitate si rezistenta. Cel de-al doilea este decorativ, realizat din hartie imprimata, cel de-al treilea este compus din material fibrolemnos (pentru tarie), iar ultimul este reprezentat de un strat de stabilizare, care il protejeaza de umezeala.

Noile tehnologii de realizare a parchetului laminat permit crearea multiplelor modele, dar si efecte de suprafata. De altfel, in magazine vei gasi modele mate, lucioase sau texturate, in functie de stilul arhitectural dorit.

Parchetul laminat este o alegere economica, usor de intretinut si curatat, dar care necesita schimbare dupa maximum 10 ani.

Parchetul stratificat, o alegere trainica

La fel ca parchetul laminat, si cel stratificat este construit in 3 straturi, compuse, de aceasta data, din lemn integral. Stratul superior este de esenta tare, cel din mijloc de esenta moale, iar cel inferior este realizat din furnir tehnic. Cele trei straturi sunt suprapuse perpendicular, astfel incat podeaua sa fie durabila, sa confere stabilitate si sa se evite contractarea naturala a lemnului.

De cele mai multe ori, un parchet stratificat de calitate rezista chiar si 30 de ani, in functie de ingrijire. Aici conteaza si montajul, acesta necesitand persoane specializate, astfel incat rezistenta parchetului stratificat sa nu fie afectata de crapaturi sau defecte de podea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.