Cele mai noi trenduri în IoT care vor schimba viitorul. Smart Manufacturing

186
Publicitate

În fiecare secundă, 127 de dispozitive se conectează la Internet pentru prima dată. Fără îndoială, în ultimii ani auzim din ce în ce mai multe despre tehnologia Internet of Things. A ajuns să fie accesibilă chiar și în propriile case, sub formă de „dispozitive inteligente”. Cu toate acestea, IoT nu se limitează la produsele de zi cu zi.

Publicitate

Tehnologia Internet of Things este acum folosită în aproape toate industriile cu ajutorul unor servicii de Software Development. Este tehnologia Internet of Things inseparabilă de viitorul nostru? Ce rol joacă IoT în lumea de astăzi și cum se poate utiliza această tehnologie?

Ce este IoT și cum va schimba viitorul?

IoT este o traducere literală a expresiei Internet of Things și desemnează o rețea de dispozitive inteligente, care au fost conectate la Internet. În viața de zi cu zi, se pot întâlni produse inteligente precum: difuzoare, telefoane, mașini de spălat, sisteme de securitate sau chiar termostate. În plus, IoT este prezent și în alte industrii, precum energie, producție, medicină, industrie auto și logistică, totul datorită companiilor care oferă servicii de Software Services.

IoT joacă un rol cheie în implementarea cu succes a producției inteligente și atingerea obiectivelor de afaceri. Un exemplu important de implementare a IoT este Smart Manufacturing, care permite colectarea de date în timp real de la senzorii echipamentelor, camerele, roboții de producție și alte dispozitive inteligente conectate printr-o rețea locală 5G. Aceste date sunt introduse într-o soluție bazată pe inteligența artificială și învățare automată (ML) care este capabilă să ofere sugestii în timp real pentru luarea deciziilor, o perspectivă predictivă asupra datelor, monitorizarea de la distanță a activelor de producție, sau automatizarea diferitelor procese și sarcini.

Smart Manufacturing 

Smart Manufacturing capătă din ce în ce mai multă importanță în producția din întreaga lume, iar dezvoltarea rapidă a tehnologiei este „motorul” din spatele noii revoluții industriale. Sistemele de producție ciber – fizice reprezintă o provocare pentru metodele tradiționale de implementare a proceselor în diverse industrii, afectând rapiditatea dezvoltării Smart Manufacturing

Tehnologia dedicată producției inteligente crește eficiența și elimină deficiențele sistemului. Se caracterizează printr-o întreprindere industrială interconectată, în care întreaga organizație și toate sistemele de operare sunt conectate, asigurând o productivitate crescută, o dezvoltare durabilă și o performanță economică îmbunătățită. Smart Manufacturing se referă la îmbinarea tehnicilor utilizate în analiza datelor moderne și inteligența artificială pentru a crea procese care pot fi folosite în fabrica viitorului.

Smart Manufacturing devine o necesitate din punct de vedere al competitivității, întrucât implementarea tehnologiilor avansate de producție contribuie la creșterea eficienței, flexibilității și inovației produselor. Pe termen lung, investițiile în tehnologie vor ajuta la eficientizarea proceselor, la economisirea banilor și la creșterea vânzărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.