Te întrebi și tu dacă mai ai nevoie de un flipchart acum, la mijlocul lui 2020?
Cu siguranță, da!
Cum te poate ajuta un flipchart acum, când lucrezi acasă?
Pus în fața concurenței intense de pe piață ai văzut și tu că există numeroase alte mijloace de afișaj mult mai moderne decât bătrânul flipchart.
Fiind în plină pandemie de coronavirus și implicit de distanțare socială, seminariile, conferințele și webinariile de toate tipurile, inclusiv cursurile școlare s-au mutat în online.
Pentru că au căpătat o amploare deosebită, este firesc ca ele să aibă nevoie și de un echipament special de prezentare al informațiilor ce se transmit.
Dacă atunci când ții cursuri la sală niște instrumente de prezentare pot să facă o impresie deosebită, atunci când faci cursuri online la distanță ne este suficient și un simplu flipchart.
De multe ori acesta este chiar cu mult mai folositor decât cine știe ce echipament ultramodern.
Flipchart-ul este foarte bun deoarece astfel informațiile ce sunt pretabile a fi prezentate în formă vizuală sunt mai ușor asimilate dacă sunt prezentate sub formă de grafice, diagrame, desene.
Un astfel de dispozitiv este similar în mare parte cu un șevalet, doar că are și niște funcții suplimentare, în special la modelele mai noi.
De când se folosește flipchart-ul?
Dacă nu știai, flipchart-ul a apărut în secolul trecut, el fiind folosit încă de la începutul secolului 20.
Din 1913, de când a primit un brevet, a devenit răspândit în toate țările, iar cererea de astfel de mijloace de prezentare este în continuare foarte mare pe tot mapamondul.
Cu atât mai mult cu cât nici prețul unui flipchart de cele mai multe ori nu este unul de speriat.
În fapt, flipchart-ul nu este altceva decât o planșetă cu trepied unde se poate pune o coală de hârtie ca să poți să scrii pe ea cu un marker.
Dacă planșeta-suport nu este montată pe un trepied, poate să stea și simplu, la unele modele, agățată de perete, precum o tablă.
Există modele de flipchart ieftine, de așezat pe masă, precum și flipchart-uri mobile care au cea mai mare utilitate la sală. Aceste dispozitivele mobile pe roți pot fi aduse foarte ușor aduse în fața publicului, au avantajul că se deplasează în orice direcție vrea utilizatorul.
Modul de a scrie este diferit, în funcție de materialul din care este realizată planșeta flipchart-ului.
Pe unele plăci de flipchart se poate scrie direct cu creta sau cu markerul (chiar dacă nu se atașează o coală de hârtie), iar dacă sunt magnetice se pot atașa pe ele diverși magneți.
Mai există și flipchart-uri din plută interactive sau unele din materiale textile.
Cu toate acestea, un flipchart clasic este acela cu un rulou de hârtie atașat de planșeta suport. Mai nou, există și modele pe planșetele cărora se pot lipi un fel de folie care este cu ajutorul electricității statice.
Cu cât se mai simplu de utilizat și de transportat un flipchart, cu atât este mai popular, mai prietenos cu utilizatorul.
Trepiedul are capacitatea de a se ajusta în înălțime, pentru a se potrivi cu statura aceluia care face prezentarea.
De asemenea, pe foaia unui flipchart se pot face însemnări, schițe, formule, desene în creion cu mină H, care nu sunt vizibile publicului până când nu sunt conturate cu markerul.
Persoana care face prezentarea pe foi de hârtie poate reveni asupra unei informații, spre deosebire de o tablă magnetică sau de o planșetă sau folie unde după ce s-a șters cu buretele ceea ce s-a scris sau desenat nu se mai poate reveni.
Alege și tu ca să folosești în prezentările tale un flipchart, pentru că este ieftin și eficient. Mai ales dacă ții cursuri la distanță, toată lumea te va felicita pentru că ai ales această variantă simplă și nu cine știe ce echipament de afișaj electronic ce pune tot soiul de probleme tehnice.
Poți ca să îți comanzi și tu flipchart-ul dorit de pe site-ul absolutoffice.ro!