Când este nevoie să consulţi un medic neurochirurg?

221
Publicitate

Neurochirurgia este ramura chirurgiei care acţionează asupra creierului şi a sistemului nervos. Este un capitol extrem de vast care presupune intervenţii elaborate. În context actual, tehnicile, echipamentele şi tehnologia sofisticată permit efectuarea unora dintre cele mai complexe tratamente şi intervenţii medicale, pentru toate palierele vizate de această ramură.

Publicitate

Medicul neurochirurg în context actual

Un medic neurochirurg se ocupă de tratarea durerilor localizate la nivelul capului, spatelui şi membrelor, generate de anumite situații medicale ce trebuie descoperite şi asupra cărora se va impune o intervenţie. 

Vei solicita consultul unui neurochirurg atunci când ai suferit lovituri grave în zona capului, ai traversat un accident vascular, hemoragii sau te confrunţi cu nervi comprimaţi sau blocaţi. Tehnologia de ultimă generaţie va permite medicului neurochirurg să descopere cauzele reale care generează simptomatologia manifestată, dar şi să intervină rapid şi eficient.

Dureri manifestate la nivelul palmei

Dacă te confrunţi cu dureri localizate la nivelul palmei, cu rigiditatea degetelor, amorţeală şi furnicături, dar şi cu dureri în antebraţ, sau dacă nu poţi dormi din cauza disconfortului, este posibil să manifeşti sindromul de tunel carpian. Este un context care se instalează odată cu înaintarea în vârstă, fiind însă favorizat şi de o anumită tipologie de activităţi care solicită excesiv palmele, sau de istoricul medical.

Tunelul carpian

Tunelul carpian este localizat în zona dintre palmă şi încheietură, pereţii acestuia fiind formaţi din oasele mici ale încheieturii. În acest pasaj sunt adăpostite tendoanele flexoare, cele care permit îndoirea degetelor, dar şi nervul median, responsabil de senzaţiile resimţite în fiecare deget. Atunci când ţesutul care înconjoară tendoanele flexoare se inflamează şi se umflă, apar simptomele specifice, respectiv dureri, rigiditate în mişcare, amorţeli şi furnicături la nivelul degetului. 

Intervenţii minim invazive 

Disconfortul şi durerile resimţite atunci când te confrunţi cu sindromul de tunel carpian impun luarea măsurilor necesare. Medicul neurochirurg va stabili diagnosticul exact, urmând a stabili ce schemă de tratament este necesară sau dacă este nevoie sau nu de o intervenţie chirurgicală. 

Pentru a-ţi asigura ameliorarea durerilor şi vindecarea, este recomandat să apelezi la tehnici endoscopice ULTRA Minim Invazive. Avantajele oferite de această procedură sunt reprezentate de: incizia de mici dimensiuni, recuperarea rapidă, durerea post operatorie de mică intensitate şi de un risc redus de afectare a nervilor şi vaselor de sânge din zonă. Cu ajutorul unei camere şi folosind un bisturiu, medicul acţionează asupra ligamentului carpian, eliberând presiunea exercitată asupra nervului median.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.