Cum alegem intrerupatoarele automate pentru protectia sistemului electric?

110

Cum alegem intrerupatoarele automate pentru protectia sistemului electric? 3

Circuitele electrice ale locuintelor noastre si ale spatiilor pe care le folosim zi de zi pot fi supuse suprasarcinilor electrice sau pot fi afectate de scurtcircuite. Astfel de evenimente pot duce la arderea circuitelor electrice, dar si la distrugerea aparatelor electrice sau a electrocasnicelor.

Pentru a se evita astfel de evenimente este nevoie de protectia circuitului electric in fata suprasarcinilor electrice si a scurtcircuitelor. In acest sens sunt folosite intrerupatoarele automate.

Exista diferite categorii si modele de astfel de dispozitive. Printre cele mai apreciate modele de astfel de echipamente regasim modelele de intrerupatoare automate Usol. In ceea ce urmeaza vei putea gasi care sunt principalele aspecte in alegerea intrerupatoarelor automate.

Criterii pentru alegerea intrerupatoarelor automate

In randul criteriilor pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand urmeaza sa achizitionam astfel de intrerupatoare automate regasim capacitatea de rupere, tensiunea maxima de utilizare a intrerupatoarelor, curentul estimat pentru a asigura protectia circuitelor electrice, tipul si sectiunea cablurilor folosite pentru circuitul electric, temperatura ambianta, dar si tipul retelei electrice sau regimul de tratare a neutrului pentru determinarea numarului polilor intrerupatorului automat. Nu in ultimul rand trebuie avute in vedere coordonarea cu celelalte aparate electrice.

Odata ce toate aceste criterii sunt cunoscute, se poate stabili care sunt cele mai bune modele pentru intrerupatoarele automate pentru a ne asigura ca suntem protejati in fata suprasarcinilor electrice si a scurtcircuitelor la nivelul circuitelor electrice.

Avand in vedere ca vorbim despre elemente de siguranta, este important sa apelam la electricieni autorizati daca nu avem cunostintele necesare in montarea unor astfel de echipamente pentru circuitul electric. Pornind de la aceste criterii, trebuie spus ca exista diferite modele si tipuri de intrerupatoare automate Usol dintre care putem alege.

Caracteristicile intrerupatoarelor automate Usol

Intrerupatoarele automate Usol sunt disponibile in diferite modele si ofera caracteristici distincte in functie de codurile pe care aceste echipamente le au. In randul modelelor si al codurilor disponibile pentru aceste intrerupatoare automate Usol putem regasi urmatoarele: Usol 100A – 4100, Usol 100A – 4102, Usol 100A – 4104, Usol 100A – 4106, Usol 250A – 4130, Usol 250A – 4131, Usol 250A – 4132, Usol 250A – 4133, Usol 630A – 4730, Usol 630A – 4731, Usol 630A – 4732, Usol 800A – 4200, Usol L 800A – 4201, Usol 800A – 4202.

Chiar daca toate aceste intrerupatoare automate au rolul de a asigura conectarea, deconectarea si protectia la suprasarcina electrica si la scurtcircuit pentru instalatiile electrice de alimentare si pentru consumatorii electrice de joasa tensiune, trebuie spus ca fiecare dintre aceste modele au specificatii diferite.

Exista astfel de intrerupatoare automate Usol cu 3 poli si cu mecanism de Declansator Tensiune Minima (DTM), intrerupatoare cu 3 poli si un mecanism de Contacte Auxiliare (CA) + Declansator Tensiune Minima (DTM), intrerupator automat Usol dotat cu 3 poli si mecanism de Contacte Auxiliare (CA) sau intrerupator automat Usol dotat cu 3 poli si un mecanism de actionare manuala.

Toate modelele si variantele intrerupatoarelor automate Usol sunt disponibile in oferta Uzinrom Electro Grup. Pentru specificatii tehnice complete privind oricare dintre aceste echipamente poti accesa www.uzinrom.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.