Cum găsești bilete de avion ieftine: 5 sfaturi care te vor ajuta de fiecare dată

351
Publicitate

Știai că se pot obține, cu ușurință, bilete de avion la prețuri atractive? Descoperă, în cele ce urmează, câteva recomandări despre ce trebuie să faci pentru a rezerva un zbor ieftin.

Publicitate

Cum și de unde să cumperi bilete de avion ieftine?

Industria turismului își revine încet din criza cauzată de pandemia COVID-19 și limitările acesteia. Avionul devine din nou unul dintre mijloacele de transport de bază și este ales de încredere, atât pentru un city break, cât și pentru un sejur de 7 sau 10 zile. Călătoria cu avionul nu este doar rapidă și sigură, ci și relativ convenabilă, mai ales dacă găsești bilete ieftine. 

În zilele noastre, desigur, internetul este un instrument de neînlocuit pentru rezervarea și cumpărarea biletelor de avion. Problema este facilitată de soluții online precum motoarele de căutare de zboruri/motoare de comparație, datorită cărora nu mai trebuie să compilezi ofertele transportatorilor individuali. 

Cumpărarea unui bilet de avion ieftin – sfaturi practice 

Călătorii cu experiență știu foarte bine ce trebuie să facă pentru a crește șansa de a vâna un bilet de avion la preț redus. Oamenii care fac primii pași în acest domeniu nu sunt întotdeauna conștienți de regulile de urmat. Iată 5 sfaturi practice care te vor ajuta să obții bilete de avion ieftine, indiferent unde mergi! 

  • Evită weekend-urile și sărbătorile

Dacă vrei să călătorești ieftin, ar trebui să eviți sezonul sărbătorilor și weekendurile. Poți fi sigur că în această perioadă, datorită interesului uriaș, transportatorii cresc semnificativ prețurile biletelor. 

  • Fii flexibil 

Este important să cauți mai întâi zboruri ieftine și numai după ce ai găsit, să adaptezi toate celelalte aspecte ale călătoriei. Flexibilitatea trebuie menținută și în ceea ce privește alegerea punctului de plecare, astfel încât acesta să poată fi modificat dacă este mai rentabil. 

  • Atenție la costuri suplimentare 

Companiile aeriene ispitesc călătorii cu numeroase reduceri, dar trebuie să fii mereu vigilent și să verifici cu atenție termenii ofertei. Acest lucru se datorează faptului că posibilitatea de a cumpăra un bilet la un preț mai mic este asociată cu necesitatea de a suporta taxe suplimentare din alt motiv, de exemplu, cumpărarea de bagaje suplimentare. 

  • Rezervă în avans 

Cel mai bine este să cumperi bilete chiar și cu câteva luni înainte de plecarea planificată. Datorită acestui lucru, poți economisi nu numai o mulțime de nervi și energie, ci și bani. Se presupune că vei plăti cel mai puțin pentru bilete dacă le cumperi cu două-trei luni înainte. 

  • Utilizează opțiunea cu transferuri 

Nu ai întotdeauna opțiunea de a alege un zbor direct și, chiar dacă ai, se poate dovedi că opțiunea mai ieftină este un zbor cu escală. Acest lucru se aplică în principal călătoriilor lungi, dar nu numai, așa că merită întotdeauna să iei în considerare această opțiune și să analizezi dacă vei ajunge să plătești mai puțin. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.