Cand si cum poti folosi spray-ul de autoaparare

39
Publicitate

Cand si cum poti folosi spray-ul de autoaparare 1

Un spray de autoaparare poate fi foarte eficient in mainile unei persoane instruite. Spray-ul cu piper este considerat un dispozitiv personal de autoaparare non-letal. De aceea, este legal. Spre deosebire de acesta, spray-ul de autoaparare cu substante chimice poate provoca moartea, in anumite conditii.

Publicitate

​Iata cand si cum sa folosesti spray-ul cu piper pentru autoaparare!

Foloseste spray-ul cu piper doar pentru autoaparare!

Acest dispozitiv este legal de utilizat si transportat la noi in tara, in scopuri de autoaparare. In general, o situatie de autoaparare care justifica utilizarea spray-ului non-letal cu piper este atunci cand ai o teama rezonabila pentru viata sau siguranta ta.

Tine spray-ul la indemana.

Spray-ul cu piper este un instrument de siguranta minunat, avand un cost redus si tehnologie usoara, ce ajuta la protejarea propriei persoane in multe situatii. Cu toate acestea, spray-ul trebuie sa fie la indemana si usor de accesat atunci cand ai nevoie de el. De aceea, este recomandat sa cumperi un tip de spray care sa fie cel mai usor de purtat in orice situatie.

Indreapta spray-ul cu piper spre fata atacatorului.

Spray-ul cu piper este mai eficient atunci cand ajunge la membranele mucoase ale ochilor, nasului si gurii atacatorului, ochii fiind cei mai importanti. Scopul oricarui spray de autoaparare este incapacitarea temporara a atacatorului, astfel incat sa poti scapa in siguranta. Actionat asupra ochilor, spray-ul va fi extrem de eficient, deoarece pret de cateva minute, atacatorul nu isi va mai putea deschide ochii.

Nu pulveriza spray-ul cu piper in directia opusa vantului.

Trebuie sa fii atent la directia vantului atunci cand folosesti spray-ul de autoaparare. Daca il folosesti contra vantului, risti sa il pulverizezi chiar in ochii tai.

Nu depozita spray-ul cu piper la temperaturi extreme.

Recipientele cu spray cu piper se pot defecta, se pot scurge sau se pot degrada atunci cand sunt depozitate in medii prea calde sau prea reci. De exemplu, nu iti recomandam sa iti depozitezi spray-ul cu piper intr-o masina din cauza temperaturilor extrem de ridicate sau de scazute pe care le poate atinge in anumite anotimpuri.

Nu te apropia de atacator cand folosesti spray-ul de autoaparare.

Spray-ul cu piper are avantajul de a pulveriza in medie 5-7 metri in distanta. Cand il folosesti, stai cat mai departe de atacator, la cel putin 3 metri de el, apoi indeparteaza-te cat mai repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.