Cand trebuie instalate echipamente fitness pentru exterior si cum se monteaza acestea?

224
Publicitate

Un set de echipamente fitness urban in aer liber poate incuraja miscarea si ajuta persoanele care nu sunt active fizic sa aiba o ocupatie. Aceste echipamente sunt concepute in asa fel incat sa fie usor de folosit, existand diagrame si instructiuni la fiecare pas. Multe produse din aceeasi categorie pot avea rol multifunctional, fiind posibile exercitii diferite. Lumina soarelui si aerul proaspat de afara contribuie la o stare de bine, iar oamenii nu se vor mai simti atat de stresati. In plus, acestia pot avea chiar si o sesiune cardio. Iata ce trebuie sa stii inainte de a solicita o astfel de amenajare!

Publicitate

Cum stabilesti bugetul necesar?

In primul rand, gandeste-te la felul in care va arata proiectul. In etapa de alegere a echipamentelor, se ia in calcul dimensiunea spatiului si grupa de varsta pe care o targetezi. Unele aparate de fitness in aer liber sunt potrivite pentru copii, in timp ce altele sunt create pentru persoane de peste 12 ani sau se adreseaza celor cu dizabilitati. Activitatile ar fi bine sa fie cat mai variate si sa eviti amplasarea produselor similare. 

In al doilea rand, tine cont de faptul ca intretinerea este un proces necesar pentru prelungirea duratei de viata a echipamentului. Aceasta include inspectarea periodica si reparatiile necesare pentru o buna functionare. Pentru amplasarea altor obiecte de mobilier in perimetru, este recomandat un buget separat. Cele mai multe echipamente fitness pentru exterior trebuie sa fie insotite de banci si mese si cosuri stradale.

Cum se monteaza aceste aparate?

Echipamentele de fitness au dimensiunile reduse, astfel incat n-ai nevoie de un spatiu mare pentru ele. Cu toate acestea, trebuie sa stabilesti cum vei acoperi suprafata de siguranta. Printre cele mai comune solutii se afla nisipul si pietrisul, exact precum in cazul locurilor de joaca pentru copii. Totusi, mai poti utiliza pavimente din tartan. Acestea sunt mai scumpe, insa maresc gradul de siguranta si ajuta in preventia accidentelor.  Daca ai optat pentru produse care se adreseaza mai multor categorii de persoane, este necesar ca gruparea sa fie una corespunzatoare.

Ce trebuie sa stii inainte de instalarea echipamentelor?

Dupa ce este trasat amplasamentul, terenul poate fi pregatit prin nivelare, adaugarea tartanului..etc. Ulterior, echipamentele vor fi livrate si se vor aseza respectandu-se distanta de siguranta.  Cheltuielile pentru montaj reprezinta un procent important din bugetul total. 

Ce avantaje aduc aparatele de fitness in aer liber?

Parcurile publice care instaleaza asemenea echipamente ofera o alternativa complet gratuita de miscare celor care nu-si permit sa ajunga la sala sau nu dispun de suficient timp. Multi vor fi incurajati sa devina mai activi si vor putea practica antrenamente care sa le mareasca rezistenta la efort. Spre exemplu, copiii care sunt mai timizi vor invata faptul ca sportul trebuie sa fie o parte normala a vietii si ca se pot relaxa in acelasi mediu. De asemenea, aparatele instalate in parcuri sunt construite pentru a fi rezistente si suporta schimbarile de temperatura. Asadar, vantul si zapada sau caldura puternica nu le vor face mai putin efeciente. Miscarea in aer alaturi de alti oameni mai reprezinta o oportunitate buna de socializare. Prin urmare, toti membrii comunitatii vor putea discuta si forma relatii de prietenie noi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.