Care sunt cele patru avantaje ale utilizarii de torte pe stadion?

349

Care sunt cele patru avantaje ale utilizarii de torte pe stadion? 1

Meciurile de fotbal nu mai sunt demult simple intreceri sportive, nici macar business-uri extrem de profitabile, ci evenimente nationale, internationale sau chiar planetare, care tin cu sufletul la gura milioane de oameni si contribuie cu siguranta la nivelul de fericire dintr-o tara. Atunci cand spui „fotbal”, nu spui un simplu sport si in mod logic nu te referi doar la cei 22 de actori principali din teren, ci la toate aspectele care insotesc acest fenomen, culminand cu suporterii.

Fara suporteri, cu nelipsitele lor tricouri, fulare, tobe, torte stadion, sloganuri si cantece, fotbalul ar fi un sport mult mai trist, aproape imposibil de privit. Nu degeaba una dintre cele mai mari sanctiuni pe care le poate primi un club, pentru indisciplina, este disputarea unui anumit numar de meciuri fara spectatori.

Tortele de stadion sunt unele dintre cele mai spectaculoase articole pirotehnice din arsenalul suporterilor, iar ele vor crea un show desavarsit in tribune, atat inaintea meciului, cat si pe durata lui si la final. Bineinteles, aceste materiale pirotehnice trebuie folosite cu maxima responsabilitate si atentie, astfel incat sa nu puna in pericol integritatea fizica si viata niciunui spectator, dar nici a sportivilor din teren.

Iata in continuare care sunt principalele avantaje ale utilizarii responsabile a tortelor pe stadion:

1. Crearea unui spectacol deosebit in tribune. De obicei, tortele de stadion sunt aprinse de suporteri atunci cand echipa lor iese la incalzire sau cand patrunde pe gazon pentru inceperea meciului. Atat din arena, cat si de la televizor, impactul vizual este unul impresionant, generat atat de flacara, cat si de fumul degajat de torte.

2. Incurajarea echipei gazda. Pe langa startul partidei, alte momente in care suporterii aprind torte pe stadion sunt cele in care favoritii lor inscriu sau, din contra, primesc un gol. In momentele delicate, echipa gazda trebuie incurajata sa depaseasca impasul, iar cei mai potriviti pentru acest rol sunt suporterii, cu arsenalul pirotehnic din dotare.

3. Descurajarea echipei oaspete. De multe ori, ne intrebam de ce anumite echipe sunt mult mai puternice pe teren propriu decat in deplasare si de ce un gol marcat „afara”, intr-un meci tur-retur, valoreaza dublu decat unul inscris „acasa”. Raspunsul? Aceiasi suporteri care de multe ori isi imping echipa favorita de la spate si reusesc sa clatine increderea fotbalistilor oaspeti in propriile forte.

4. Transformarea unei echipe de fotbal intr-un brand. Nu in ultimul rand, tortele de stadion au rolul de a transforma o simpla echipa de fotbal intr-un brand recunoscut si respectat la nivel national si international. Pentru privitorii neutri, unele echipe de fotbal sunt mai cunoscute pentru suporterii lor minunati decat pentru fotbalisti de top.

In aceasta categorie intra, spre exemplu, echipa germana de liga a doua FC St. Pauli, din cartierul cu acelasi nume din orasul Hamburg. Suporterii lor sunt recunoscuti pentru spectacolul pe care il fac, iar toate echipele care fac deplasarea pe micuta arena stiu ca meciul va fi unul dificil, tocmai din cauza presiunii din tribune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.