Casti de copiat VS copiutele clasice

102
Publicitate

Casti de copiat VS copiutele clasice 1

Acum, cand tehnologia a ajuns sa faca parte din noi, elevii si studentii se confrunta cu o dilma, cand vine vorba de copiat, pe ce varianta sa mearga? Sa aleaga castile de copiat de ultima generatie – un simbol al inovatiilor tehnologice sau sa ramana la vechile metode clasice, copiutele? Haide sa aflam impreuna!

Publicitate

Avantaje si dezavantaje ale castilor de copiat

Cand vine vorba de casti de copiat, acestea au la randul lor atat avantaje, cat si dezavnataje. Care sunt insa cele predominante? Sa aflam impreuna:

AVANTAJE CASTI DE COPIAT

 • Sunt concepute pentru a avea o discretie sporita. Acestea sunt deseori atat de mici incat trebuie scoase cu un magnet din ureche.
 • Tehnologie wireless. Cele mai multe casti de copiat utilizeaza tehnologia wireless, astfel nu exista posibilitatea de a atrage atentia – facand procesul de copiat mai usor si mai putin detectabil.
 • Acces rapid la infromatii. De obicei aceste casti functioneaza prin conectarea la un telefon, iar cineva din exterior deruleaza infromatiile cu pricina pentru ca cel din sala de examen sa le auda in casca.

DEZAVANTAJE ALE CASTILOR DE COPIAT

 • Pot avea un risc crescut de detectare. Cu toate ca sunt aproape imposibil de vazut cu ochiul liber, anumite casti de copiat pot fi detectate daca comisia de examen are aparatura necesara in acest sens.
 • Accentueaza dependenta de tehnologie. Sa utilizezi in mod exagerat astfel de casti de copiat poate contribui intr-o mare masura la dezvoltarea sau agravarea dependetei de tehnologie.
 • Investitie initiala. Niste casti de copiat de calitate pot fi destul de costisitoare. Iar pentru un elev sau un student, aceasta investitie poate fi una destul de costisitoare, mai ales cand resursele financiare sunt unele limitate.
 • Folosirea acestora poate avea consecinte pe termen lung. Sa folosesti casti de copiat poate avea consecinte pe termen lung asupra invatarii si dezvoltarii personale. Risti sa iti compromiti abilitatile de invatare si sa incepi sa intampini dificultati ulterioare in cariera din cauza lipsei de cunostinte fundamentale.

Avantaje si dezavantaje ale copiatului clasic

Sa te folosesti de copiute, in detrimentul unor casti de copiat iti poate aduce atat avantaje, cat si dezavantaje.

AVANTAJE ALE COPIATULUI CLASIC

 • Interactiune sociala. Sa copiezi de la colegi sau prin intermediul unor copiute face deseori ca testele si examenele sa devina “munca in echipa”. In acest fel, desi pare ciudat, se consolideaza si stimuleaza interactiunea sociala si schimbul de cunostinte si infromatii in cadrul unui grup.
 • Dezvoltarea abilitatilor de sinteza. Atunci cand trebuie sa faci copiute, acestea fiind cat de mici posibil, materia trebuie sintetizata cat de mult posibil, pentru a fi usor de scris, de inteles si de copiat. Aceasta activitate poate contribui la imbunatatirea abilitatilor de gandire critica si analitica.
 • Imbunatateste memoria. Repetarea informatiilor poate contribui la consolidarea acestora in memorie. Procesul de a scrie sau de a reproduce informatii poate facilita invatarea si retinerea acestora.

DEZAVANTAJELE COPIATULUI CLASIC

 • Riscul sa fii prins este unul foarte mare. Avand in vedere ca trebuie sa te misti, sa te uiti in foaia colegului sau sa scoti vreo copiuta de pe cine stie unde, riscul de a fi descoperit este unul destul de mare.
 • Esti destul de limitat in ceea ce priveste informatiile. Poti copia doar ce scriu colegii tai sau doar ce ai scris tu pe o copiuta
 • Va reprezenta un stres in plus in timpul examenului. Vei avea asupra ta presiunea de a scrie rapid si de a retine cat mai multe informatii, lucru ce te poate stresa si agita teribil. Iar aceste lucruri sunt observate foarte usor de catre pofesori, iar tu vei deveni astfel suspect.

Cuvant de final – casti de copiat

In final, ca si metoda de copiat, putem afirma cu usurinta ca anumite casti de copiat sunt mai mult decat alegerea perfecta, cel putin in comparatie cu copiatul clasic. Astfel, daca ti-ai pus in cap sa copiezi, noi iti recomandam sa o faci ca la carte. Alege varianta cea mai putin riscanta si bucura-te din plin de avansul tehnologiei cu ajutorul unor casti de copiat care sa te ajute sa obtii succesul academic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.