Ce este tehnologia WDR și de ce merita sa achizitionezi camere de supraveghere care o au?

288

Camera de supraveghere Turbo HD Hikvision wdr

Una dintre cele mai utile functii cu care poate fi dotata o camera de supraveghere este WDR. Este o functie indispensabila pentru cei care doresc o imagine de buna calitate.

Ce este WDR?

WDR este acronimul de la Wide Dynamic Range si este o dotare care uniformizeaza luminozitatea dintr-o imagine, in asa fel incat sa o faca inteligibila.

La o camera normala, lumina farurilor, lumina puternica a soarelui sau iluminatul stradal pot transforma imaginile intr-unele greu de inteles. WDR-ul reuseste sa uniformizeze lumina atat in zonele foarte intunecate, cat si in zonele foarte luminoase.

Capacitatea de a oferi imagini clare oricand este conturata de utilizarea unor senzori de imagine foarte performanti si de utilizarea unui spectru mai larg de iluminare. De asemenea, camerele cu WDR utilizeaza diverse modul prin care echilibreaza lumina, cum ar fi tone mapping (este functia care intuneca automat zonele foarte luminate) sau suprapunerea expunerilor externe (functia prin care se capteaza o imagine cu iluminare maxima si alta cu iluminare minima, dupa care se combina cele doua).

Cand este indicata utilizarea unei camere dotata cu WDR?

Exista multe situatii in care o astfel de camera poate sa se dovedeasca extrem de utila:

  • Atunci cand sunt monitorizate spatii cu multe geamuri, unde lumina patrunde in interior cu o intensitate foarte mare;
  • Atunci cand sunt supravegheate usi sau porti de acces, in care lumina din exterior poate orbi camera daca aceasta nu are WDR;
  • Atunci cand se vizeaza supravegherea pe timp de noapte, iar iluminatorul cu infrarosu nu poate sa lumineze uniform intreaga suprafata.

Din pacate, WDR este o tehnologie destul de scumpa care nu este prezenta pe camere de supraveghere foarte ieftine. Tocmai de aceea, inainte de a achizitiona o camera cu aceasta dotare este bine sa te intrebi daca merita efortul financiar. Daca reusesti sa asiguri o iluminare uniforma atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii si nu ai situatii in care nu reusesti sa intelegi imaginile filmate de camerele de supraveghere, atunci WDR-ul nu este necesar. Daca, in schimb, claritatea imaginii are de suferit din cauza luminii iar acest lucru poate duce la situatii neplacute, tehnologia WDR este obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.