Ce funcții îndeplinește un program salarii în cadrul companiilor?

4

Într-o organizație, un program salarii și un soft resurse umane au rolul de a contribui la eficientizarea procedurilor administrative și la creșterea generală a productivității. Investiția în sisteme performante și intuitive dedicate departamentelor HR contribuie semnificativ la dezvoltarea companiei tale. Un program salarii, dar și un soft resurse umane ajută companiile să se adapteze la condițiile de muncă de tip hibrid sau full remote. 

Un număr tot mai mare de angajați își doresc să muncească de la distanță, motiv pentru care digitalizarea completă a procedurilor interne este esențială. În acest fel, oamenii care nu sunt prezenți fizic la birou pot face anumite solicitări fără a fi nevoie de proceduri birocratice și materiale consumabile. În perioada flexibilității și a schimbărilor dese din mediul profesional, un program salarii și un soft resurse umane sunt necesare. 

Program salarii cu funcționalități multiple

Un program salarii modern, actualizat constant cu modificările legislative, are o utilitate ridicată în special pentru companiile cu un număr ridicat de angajați. Aplicația permite calculul de salarii, generarea fluturașilor de salariu, transmiterea lor către angajați, dar și crearea unor rapoarte simple și complexe, pe lângă alte module disponibile. Posibilitatea de a accesa un program salarii sau un soft resurse umane de oriunde, indiferent de oră, este un avantaj foarte important pentru specialiștii HR, care pot face oricând modificări la nevoie asupra operațiunilor de payroll sau a datelor angajaților.

Calculează corect salariile angajaților

Un soft destinat operațiunilor de salarizare îndeplinește mai mulții funcții, care eficientizează activitatea departamentului HR. Prin urmare, vine în completarea unui soft resurse umane, instrument digital prin care pot fi realizate o varietate de sarcini adminsitrative.

În primul rând, cu un program salarii se poate efectua calculul salarial al angajaților ținând cont de toate elementele necesare: numărul de zile lucrate, ore suplimentare, sporuri, bonusuri, prime, absențe, concedii medicale, concedii de odihnă și alte date necesare. Printr-un soft resurse umane care conține un modul de pontaj electronic, datele de prezență ale salariaților pot fi colectate cu precizie, pentru ca ulterior să fie folosite la calculul remunerației pentru fiecare angajat.

Productivitate crescută și volum de muncă redus

De asemenea, cu un program salarii se pot realiza diferite acțiuni: generarea fluturașilor de salariu, transmiterea lor către angajați, dar și exportul rapoartelor, al notelor contabile, al declarațiilor și formularelor pentru instituțiile statului, pentru ca sarcinile specialiștilor tăi să fie simplificate. Un program salarii configurabil poate fi operat de mai mulți utilizatori, în funcție de particularitățile companiei și de nevoile specifice.

Operațiunile de payroll, dar și cele de management de personal sunt esențiale pentru companiile cu un număr ridicat de angajați și care se află într-o creștere continuă. Un program salarii și un soft resurse umane ajută organizațiile să lucreze într-un mod organizat și să existe un flux operațional cursiv, cu reducerea semnificativă a birocrației în sarcinile recurente și în activitățile de business. O analiză amănunțită a caracteristicilor afacerii tale te va sprijini în procesul de identficare a aplicațiilor potrivite pentru companie.

Soluții software performante și intuitive de la UCMS by AROBS

Alege digitalizarea companiei tale cu aplicațiile celor de la UCMS by AROBS, furnizor de soluții software de HR și salarizare cu o experiență de peste 25 de ani. Ei au dezvoltat dp-Payroll și True HR, un program salarii și un soft resurse umane care conțin câte 19 funcționalități distincte, folosite de organizații din diverse domenii de activitate cum ar fi: construcții, retail, mass-media, IT, banking, servicii medicale, automotive, BPO, BIG 4 și altele. Pentru a afla mai multe despre cum îți pot fi de folos softurile lor, inovante în permanență, ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin email la sales@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.