Minimizează birocrația din organizație cu un portal resurse umane

313
Publicitate

Dacă îți dorești optimizarea proceselor administrative din organizația ta, un portal resurse umane, dar și un program pontaj, îți pot fi de mare ajutor. Digitalizarea are capacitatea de a ajuta companiile să economisească timp și resurse materiale, pe măsură ce se dezvoltă și își mărește numărul de angajați. În activitatea zilnică din mediul profesional, există numeroase activități care pot fi eficientizate sau care pot avea o durată mult mai scurtă. 

Oferă angajaților mijloace rapide de informare și comunicare

Publicitate

Un portal resurse umane este un instrument tehnologic care sprijină activitatea unei companii, eficientizând numeroase operațiuni efectuate, în general, de către departamentul de HR. De asemenea, prin intermediul unui program pontaj, sunt centralizate în format electronic datele de prezență ale tuturor angajaților. Pentru a exemplifica utilitatea unui portal resurse umane, putem spune că acesta oferă angajaților posibilitatea de a-și accesa într-un mod intuitiv informațiile personale cum ar fi: date contractuale, date despre pontaj, fluturașii de salariu, numărul de zile de concediu rămase, dar și alte informații de interes.

Cum funcționează un program pontaj?

Pentru a înțelege și a utiliza o soluție software pentru pontaj, nu sunt necesare cunoștințe tehnice avansate. Există mai multe metode prin care un program pontaj poate prelua datele de prezență ale angajaților. Una dintre opțiunile posibile ar fi folosirea unui sistem de punch in și punch out cu o cartelă electronică. Mai mult, informațiile despre numărul de zile și ore lucrate de către salariați pot fi introduse direct în interfața unui program pontaj de către specialistul HR. Totodată, prin intermediul unui portal resurse umane, angajații își pot gestiona singuri orele lucrate.

Solicitările angajaților, facilitate de un portal resurse umane

Membrii unei companii pot avea nevoie, la anumite intervale de timp, de anumite adeverințe, care pot fi solicitate și generate rapid printr-un portal resurse umane. De asemenea, softul permite și programarea zilelor libere fără efort, și fără schimburi de emailuri cu managerii sau personalul de HR. Angajații pot trimite cereri de zile de concediu dintr-un portal resurse umane, dar și să vizualizeze documente de interes. 

Prin urmare, la fel ca prin utilizarea unui program pontaj, munca departamentului de HR este eficientizată prin automatizarea procesului de solicitări. Un portal resurse umane facilitează operațiunile administrative pentru angajați și profesioniștii HR, iar birocrația este minimizată, alături de creșterea productivității interne.

Informare asupra efectelor digitalizării

Înainte de implementarea unor soluții tehnologice, managementul unei companii trebuie să aibă o viziune clară asupra impactului adus de automatizarea unor procese, și cum activitatea departamentului de resurse umane poate fi modificată. În acest fel, persoanele cu funcții de conducere pot elabora cele mai eficiente strategii pentru dezvoltarea corectă a organizației pe termen lung.

Portal resurse umane intuitiv, dezvoltat de UCMS by AROBS

Dorești să-ți eficientizezi comunicarea internă și procesele administrative din companie? Descoperă True HR, o aplicație complexă dezvoltată de UCMS by AROBS, cu 19 funcționalități distincte, printre care un portal resurse umane, dar și un program pontaj. Află mai multe despre softurile celor de la UCMS by AROBS, printr-un email la sales@ucms.ro sau la numărul de telefon 0738 822 537.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.