Ce trebuie să știi atunci când cumperi o casă de la un dezvoltator imobiliar?

223
Publicitate

O casă de la un dezvoltator poate fi o soluție excelentă, atunci când ești suficient de bine informat. În continuare, află care sunt cele mai importante aspecte legate de achiziționarea unei case de la un dezvoltator, pentru a evita orice probleme pe viitor.

Publicitate

Achiziția unui imobil direct de la dezvoltator

O casă achiziționată direct de la un dezvoltator imobiliar Cluj Napoca este o investiție pe piața primară imobiliară. Dezvoltatorul este responsabil pentru achiziția terenului, proiectarea și dezvoltarea imobiliară (de exemplu, drumuri de acces sau elemente de amenajare a teritoriului). 

Rămâne cumpărătorului să se informeze cu privire la profesionalismul și seriozitatea dezvoltatorului, să își aleagă imobilul din oferta acestuia și să accepte aspectul planificat al investiției. 

Contractul, element esențial pentru o investiție inteligentă

Primul lucru înainte de a cumpăra o casă pe piața primară va fi semnarea unui contract cu dezvoltatorul. Acesta este un acord preliminar specificat, care protejează în mod semnificativ interesele cumpărătorului în raport cu o companie mare, cum ar fi dezvoltatorul.

Verificarea stării tehnice a apartamentului

Verificarea proprietății pentru defecte fizice se realizează pe baza procedurii de recepție tehnică. Pe piața primară, cumpărătorul are obligația de a face recepția tehnică a imobilului. Aceasta înseamnă că după finalizarea lucrărilor de construcție și înainte de semnarea contractului de transfer al proprietății, cumpărătorul poate verifica dacă dezvoltatorul a construit casa în conformitate cu standardul tehnic. 

Partea bună e că orice lucru nou vine, de cele mai multe ori cu o garanție, așadar chiar dacă vei observa ceva neînregulă, firma de construcții Cluj Napoca ce s-a ocupat de proiectul tău te va ajuta în rezolvarea eventualelor probleme.

La ce să fii atent atunci când cumperi o casă de la un dezvoltator?

Cumpărarea unei case de la un dezvoltator poate fi împărțită în mai multe etape:

  • Primul pas este să verifici investiția. Solicită dezvoltatorului documentația pe care va dori să o semnați. O astfel de documentație ar trebui verificată (merită să iei în considerare analiza unui avocat profesionist). În plus, trebuie verificată capacitatea ta financiară – casa poate fi cumpărată cu numerar sau prin contractarea unui împrumut. Trebuie să fii sigur că ai fonduri nu numai pentru a cumpăra o casă, ci și pentru a acoperi toate costurile suplimentare – finisare, taxe judiciare și notariale. Ultimul lucru este să verifici locația din punct de vedere al serviciilor (magazine, servicii, farmacii, școli etc.).
  • Al doilea pas ar trebui să fie o verificare amănunțită a stării tehnice a casei înainte de semnarea contractului final. În momentul recepției trebuie verificate tencuiala, pervazurile, starea ferestrelor și ușilor, a tavanelor și a pardoselilor. 
  • Ultimul aspect ar trebui să fie verificarea contractului final de transfer al proprietății.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.