Ce trebuie sa urmaresti cand vrei sa cumperi un apartament in Bucuresti

353

Ce trebuie sa urmaresti cand vrei sa cumperi un apartament in Bucuresti 3

Fie ca vrei sa cumperi un apartament nou intr-un bloc vechi, fie ca vrei unul nou intr-un bloc nou construit, ar trebui sa fii informat atat din punct de vedere tehnic cat si legal despre viitoarea ta achizitie. Un apartament este o investitie pe termen lung care implica costuri mari si foarte mari, daca te gandesti sa contractezi si un credit ipotecar. Oferta de apartamente de vanzare este foarte generoasa, asa ca, nu te grabi, nu merge pe incredere si nu te lasa pacalit de aspectul comercial, ci studiaza in amanunt toate aspectele care te pot transforma intr-un viitor proprietar multumit.

Zona

Zona in care este amplasat imobilul, alege-o in functie de interesele tale: serviciu, familie, prieteni etc. Apartamente de vanzare in Bucuresti sunt destule si in mai toate zonele acestuia, insa, daca te intereseaza apartamente noi in ansambluri rezidentiale, ar trebui sa iei in consideratie ca acestea, de obicei, sunt construite la periferie sau in afara localitatii si, de exemplu, s-ar putea sa fii dependent de masina.

Documentatia juridica

Documentele juridice sunt cele mai importante atunci cand vine vorba de achizitionarea unui imobil, acestea fiind acte de proprietate, autorizatii de constructii, certificate de urbanism, procese verbale de receptie, extrase de carte funciara etc.

Daca nu te pricepi la astfel de lucruri, cere, fara ezitare, ajutorul unui avocat sau agent imobiliar. Ajutorul lor te va scuti de pierdere de timp, de probleme juridice si de orice fel de neplaceri pe care le-ai putea avea din lipsa tuturor informatiilor.

In primul rand trebuie sa stii sigur cine detine imobilul pe care doresti sa il achizitionezi si ca transmiterea dreptului de proprietate se face libera de sarcini.

Pentru acele apartamente de vanzare nou construite, este imperios necesar sa afli daca dezvoltatorul are autorizatia de construire cu respectarea PUG, PUZ sau PUD aferent zonei, daca imobilul are sau nu sarcini inscrise in Cartea Funciara sau, daca terenul pe care se construieste este proprietatea vanzatorului sau a locatarilor.

Detalii tehnice

Daca partea juridica a fost pusa la punct, urmeaza sa studiezi detaliile tehnice ale apartamentului. Daca te-ai hotarat sa cumperi un apartament intr-un bloc vechi, intereseaza-te de anul constructiei, de starea fizica a blocului, de starea spatiilor comune (lifturi, ghena de gunoi, scari, parcare), de vecini, de sursele de zgomot, daca blocul are sau nu asociatie de proprietari, daca are datorii la utilitati sau daca acest imobil se afla pe listele celor cu risc seismic.

In ceea ce priveste apartamentul, fii atent la cat de bine a fost intreţinut de-a lungul timpului, la instalaţiile sanitare şi cele electrice, pentru ca s-ar putea sa ai costuri suplimentare, schimbandu-le. Inca un aspect important, de care poti sa tii cont, atunci cand vei cumpara un apartament, este existenta sau nu a gandacilor. Daca sunt apartamente de vanzare la ultimul etaj si iti doresti cumperi unul, fii atent la hidroizolatia terasei sau a peretilor exteriori ai apartamentului.

In cazul acelor apartamente noi de vanzare Bucuresti, cere dezvoltatorului, cartea tehnica a imobilului, care iti va dezvalui proiectul tehnic si executia acestuia. Daca acesta refuza, inseamna ca e ceva in neregula din punct de vedere tehnic si ar trebui sa renunti la achizitionarea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.