Colaboreaza cu un OTR si respecta legislatia in vigoare!

7

In calitate de persoana juridica, ai obligatia sa respecti legislatia in vigoare cand vine vorba despre gestionarea deseurilor. Mai exact, trebuie sa te ocupi de administrarea unei cantitati similare de deseuri cu cea pe care o introduci pe piata din Romania, fie ca firma pe care o reprezinti se ocupa de import sau de productie.

Serviciul de reciclare ambalaje iti este de ajutor atunci cand nu ai capacitatea necesara pentru a te ocupa singur de acest aspect. Mai mult, un OTR, adica o organizatie care iti poate prelua responsabilitatea se poate ocupa si de partra de raportare de mediu.

Reciclare ambalaje – ce trebuie sa stii?

OTR-urile nu se ocupa efectiv de reciclarea deseurilor, ci de gasirea celor mai buni colectori din Romania, care ulterior sa puna la dispozitia firmelor de reciclare bunurile care pot fi revalorificate. Plasticul, sticla si cauciucurile se numara printre cele mai importante tipuri de deseuri care, atunci cand sunt transformate din nou in obiecte utilizabile ajuta la economisirea resurselor naturale. Acesta este unul dintre motivele pentru care procesul de reciclare joaca un rol esential.

Raportare de mediu

O alta conditie, pe care trebuie sa o respecti cand vine vorba despre legislatia in vigoare este referitoare la partea de rapoartare de mediu. Mai exact, anual sau trimestrial trebuie sa trimiti catre Autoritatea Nationala de Mediu informari prin care sa declari care este cantitatea de deseuri pe care o introduci pe piata. In functie de acest aspect, autoritatile pot tine sub control procesul de reciclare si, in acelasi timp, pot trimite la randul lor rapoarte clare si concise catre Uniunea Europeana.

Specialistii din cadrul unui OTR bun cunosc toate termenele limita ce trebuie respectate, iar astfel eviti sanctiunile costisitoare, care ti-ar putea fi aplicate altfel.

Cum iti transferi responsabilitatea catre un OTR?

Pentru a-ti transfera responsabilitatea catre un OTR, trebuie sa inchei cu acesta un contract, in care sa mentionezi cantitatea de deseuri de care vrei sa se ocupe partenerii tai. Mai mult, in contractul oficial trebuie sa fie trecute si tarifele pe care trebuie sa le suporti, alaturi de tipuri de rapoarte de care expertii trebuie sa se ocupe.

Foarte important este iei in considerare si faptul ca ramane responsabilitatea ta sa verifici daca OTR-ul isi desfasoara activitatile conform contractului. In caz contrar, compania pe care o reprezinti este cea care va suporta consecintele din punct de vedere legal.

Care sunt beneficiile de care te bucuri cand colaborezi cu un OTR?

  • te asiguri ca respecti legislatia in vigoare;
  • contribui la imbunatatirea mediului inconjurator;
  • ai intotdeauna la dispozitie un partener de incredere;
  • beneficiezi de consultanta de specialitate.

Ecologic3RAmbalaje.ro te ajuta sa iti indeplinesti toate atributiile din punct de vedere legislativ si sa te ocupi eficient de gestionarea deseurilor pe care le introduci pe piata. Cu peste 3000 de parteneri, aceasta companie dispune de toate cele necesare pentru a se ocupa atat de gasirea celor mai buni colectori, cat si de partea de raportare de mediu. Ai grija insa: pentru intocmirea unui raport de mediu, expertii au nevoie de informatii din partea firmei pe care o reprezinti, asa ca este bine sa le pui la dispozitie toate cele necesare!

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.