Comunicat de presă – Asociaţia Home of Strings

366
Publicitate

Comunicat de presă – Asociaţia Home of Strings 1

Cea de-a treia Ediție a Seratelor Muzicale organizate de Asociația Home of Strings se va desfășura la Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia, pilon de bază pentru cultura orașului Focșani, vineri, 6 mai, 2022, ora 19,30. Home of Strings se întoarce pe scena Ateneului Popular din Focșani de data aceasta  cu o Seară de Lieduri, gen muzical intim cu aură veche plină de rafinament. Liedul, cântec care pune pe muzică poezie, interpretat doar de un artist liric și un pian. Ambii muzicieni împart in mod egal responsabilitatea redării armoniilor bogate și întunecate, imaginile poetice si modulațiile frecvente ale muzicii secolelor XVIII ȘI XIX.

Publicitate

Liedul a căutat să exprime romantismul preocupat de dragoste și sentimentul sublim al naturii cât și de locul omului pe pământ.

Maria Ungheanu – Soprană, va interpreta liedurile de Vicenzo Bellini.

Malinconia, Vanne o rosa și L’abbandono. Iar de W.A.Mozart – An Chloe.

Cristina Fieraru – Soprană, aduce la Focșani liedurile scrise de Franz Liszt, 3 Sonetti del Petrarca, s.270. Pace non trovo, Benedetto sia‘l giorno, I’vidi in terra angelici  costumi.

Adina Papadimas – Mezzosoprană, ne va încălzi cu un program de cântece clasice spaniole scrise de compozitorul spaniol, Fernando Obradors.

La mi sola, Laureola, El Vito, Del cabello mas sutil, Chiquitita la novia.

Fang Shuang – Bariton, aduce cântecele românești pentru prima dată pe scena Ateneului Popular Gheorghe Pastia din Focșani.

Bagă Doamne, luna-n nor – Tiberiu Brediceanu

Cântec Haiducesc – Tiberiu Brediceanu

Revedere – Aurel Eliade

Nimeni în afară de inima singuratică – Piotr Ilici Ceaikovski

Pianistul care interpretează alături de soliștii lirici este Tudor Scripcariu, ce va interpreta  și Ave Maria de Schubert, transcripție de Liszt.

Biletele se pot procura on-line pe Bilete.ro, https://www.bilete.ro/seara-de-lieduri/, la casa de bilete a Ateneului Gheorghe Pastia cât și la casieriile Bilete.ro din Focșani.

Mulțumim sponsorilor fără de care acest concert nu putea avea loc:

Clinica de Neurologie Neuroaxis, Domeniile PanciuAna Are.

De asemenea, mulțumim partenerilor media pentru susținerea acestui concert:

Atelierul de Creații DigitaleZile si NopțiAgenția de Presă RadorObservator CulturalAgenția Naționala de presă Agerpres, LeviathanBZI.roPixels of Culture-Onlinegallery.roSemne Bune,  Cariere.roJurnal de VranceaMonitorul de VranceaVrancea 24Televiziunea Vrâncenilor Atlas TVActualitatea Vrânceană5 Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.