Cand este necesar sa te programezi la un cabinet alergologie?

447
Publicitate

In cazul in care prezinti anumite simptome care iti pot indica prezenta unei alergii, este recomandat sa mergi la un cabinet alergologie. In cadrul unui consult alergologic, medicul poate stabili care este adevarata cauza a unei alergii si cum poate fi aceasta tinuta sub control.
Chiar daca in multe dintre cazuri aceste alergii nu pot fi inlaturate in totalitate, exista o mare posibilitate ca prin ajutorul unui plan de tratament bine pus la punct, acestea sa fie tinute sub control.
In urma unui control de specialitate la un cabinet alergologie, medicul specialist va putea sa va ofere planul potrivit de tratament.

Publicitate

Testele care pot fi efectuate la un cabinet alergologie

La un cabinet alergologie medicul iti poate recomanda sa faci unul dintre cele doua teste de mai jos:

  1. Test alergologic cutanat – acesta este cel mai des intalnit test pentru alergologie. Este utilizat pentru a descoperi atat alergii care se regasesc in aer (seminte, tutun, praf, par de animale), dar si in alimente (oua, lapte, alune, nuci si asa mai departe). Mai mult decat atat, acest test mai este utilizat si pentru a descoperi alergiile la medicamente sau venin;
  2. Test alergologic sanguin – acest test functioneaza prin depistarea in sange a anticorpilor. Practic, se masoara nivelul de anticorpi din sange pe care organismul ii produce ca raspuns la un alergen. Acest test este recomandat in situatia in care persoana in cauza nu poate realiza testul cutanat. Situatia in cauza apare atunci cand o persoana ia anumite medicamente care pot influenta rezultatele testului sau are anumite probleme dermatologice.

Acestea sunt principalele doua test pe care le vei face atunci cand te vei programa la, un cabinet alergologie. Daca prezinti anumite simptome care iti dau de gandit, vino cat mai repede la un astfel de consult, pentru a putea depista din timp problema respectiva.

Cand este recomandat sa te programezi la o astfel de examinare?

Nu uita ca este foarte important ca tu sa te duci la cel putin un cabinet alergologie pentru a te asigura ca nu cumva exista o problema medicala care este lasata netratata.
Dar in acelasi timp exista si anumite simptome care te anunta daca este necesar sa te duci la un cabinet alergologie de acest gen sau nu. De cele mai multe ori aceste simptome vor fi foarte persistente.

Spre exemplu, un simptom foarte comun in randul alergiilor este stranutul. Un alt simptom care poate fi mentionat este congestia nazala. Cu ajutorul unui medic alergolog, va fi foarte usor pentru tine sa controlezi aceste simptome si de ce nu, chiar si prevenite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.