Alexandru Rafila a intrat in PSD dar nu a votat-o pe Viorica Dancila la prezidentiale

90

Alexandru Rafila a intrat in PSD dar nu a votat-o pe Viorica Dancila la prezidentialeProfesorul Alexandru Rafila a intrat in PSD in cursul acestei saptamani. Acesta va deschide lista candidatilor pentru Camera Deputatilor. Alexandru Rafila s-a numarat in 2017 dintre protestatarii care manifestau impotriva Ordonantei 13 a guvernului condus in acel moment de Sorin Grindeanu.

In prezent Sorin Grindeanu este prim-vicepresedinte din PSD adica partidul in care profesorul Alexandru Rafila tocmai a intrat.

Vezi pe https://www.locco.ro/category/info-azi/politica mai multe stiri din politica.

   Iata ce declara Alexandru Rafila despre aceasta miscare a sa

Profesorul Alexandru Rafila a fost intrebat daca ar mai iesi in strada impotriva unui guvern care ar face un demers asemanator cu OUG 13 si acesta a raspuns „Absolut. N-are nicio relevanță partidul care ia astfel de măsuri, până la urmă, cred că noi trebuie să funcționăm după un mecanism democratic, de respect al legii și al oamenilor, și lucrul acesta nu este doar declarativ, trebuie să-l și facem, să-l aplicăm și până la urmă să-l și respectăm. Dacă lucrurile astea nu se întâmplă, e bine să protestăm, e un drept al democrațiilor occidentale și e bine să-l folosim când lucrurile deraiază” a mentionat acesta.

Profesorul a mai fost intrebat ce le-ar spune oamenilor care ar sezisa ca a intrat intr-un partid in care vicelider este cel impotriva caruia manifesta.

Raspunsul profesorului a fost „Sigur, eu fără să cunosc mecanismele interne de funcționare a acestui partid, pot să fac o apreciere legată de faptul că unul dintre liderii partidului din 2017 este și în prezent, ocupă o poziție tot așa, centrală. Cred că ar trebui să avem cu toții o discuție deschisă referitoare la acest subiect, o discuție care să explice de ce noul partid social-democrat are o abordare care vrea să șteargă niște răni sau niște pete ale trecutului și vrea să se plaseze într-o zonă de frecventabilitate și de încredere pentru public. Nu putem să lăsăm lucruri în suspensie și cred că o poziție legată de acest subiect și din partea PSD ar fi o decizie înțeleaptă și care probabil și mie mi-ar oferi – sau altora care cred că vor veni în perioada următoare din zona tehnică – le vor oferi suficiente argumente încât apartenența la PSD să fie pe deplin justificată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.