Creati-va casa cu containere – Cat costa?

159
Publicitate

Creati-va casa cu containere - Cat costa?Cei mai multi dintre noi tanjim dupa propriul nostru spatiu pentru a impartasi viata cu oamenii pe care ii iubim, un spatiu conceput dupa bunul plac, care ne inspira si care ne ofera siguranta si pace, cu alte cuvinte, casa visurilor noastre. Gusturile variaza in functie de nevoile fiecarei persoane, cu toate acestea, majoritatea dintre noi sunt de acord ca forma actuala de locuinte ar trebui sa fie mai flexibila cu mediul, avand in vedere circumstantele actuale ale planetei noastre iubite pamant.

Acesta este motivul pentru care arhitectura moderna a dezvoltat diferite forme de constructie prietenoase cu mediul inconjurator, incercand intotdeauna sa profite de resurse nelimitate, cum ar fi lumina zilei, si alte materiale reciclabile, cum ar fi PET si “deseuri”, cum ar fi containerele maritime, despre care vom vorbi cu aceasta ocazie. Viziteaza www.cabine-containere.ro/.

Publicitate

Containerele maritime au fost proiectate la scara umana, deoarece au fost create pentru a stoca si transporta marfuri pe mare, pe uscat, cum ar fi trenul, de exemplu. Aceste containere, in general, isi indeplinesc functia si ciclul atunci cand ajung la destinatia finala.

In lume exista mai mult de 540 de mii de containere in dezamorsare

In ultimii ani, acest scenariu este profitat in mijlocul constructiei, datorita pretului scazut si standardizarii masurilor sale, este o optiune excelenta de a fi baza unei constructii. O investitie mica este suficienta pentru a reabilita aceste containere pre-detinute si pentru a le adapta pentru crearea de locuinte sau intreprinderi. De la structuri simple, cum ar fi case de interes social si spatii comerciale, la cele mai elaborate, cum ar fi cladirile mici, centrele comerciale si resedintele de interes mediu, chiar ridicate.

Aceste echipamente sunt de o mare rezistenta si simplitate, deoarece sunt construite pentru a rezista la marea nefavorabila. Datorita caracteristicilor lor, aceste module pot fi stivuite vertical si va permit sa va jucati cu geometria lor si sa creati modele moderne.

In continuare, vom face o analiza generala impreuna si vom descoperi costul real al construirii unei locuinte sociale de aproximativ 60m2 in total, folosind aceste containere ca structura principala.

In primul rand, cateva containere vor trebui sa fie achizitionate; cele mai comerciale si, prin urmare, cele mai accesibile sunt cele de 20′ si 40′.

Costurile medii ale acestor pre-detinute sunt dupa cum urmeaza: 20 de metri este de aproximativ 2.800 dolari de dolari.

In timp ce cel de 40 de m costa 4.400 de dolari, inclusiv TVA.

In acest caz, vom ocupa doua containere de 40m, fiecare de 12 x 2,44 x (h)2,7 metri; adica, fiecare va oferi o suprafata de30m2.

Containerele pot fi folosite nu doar pentru constructia unei locuinte ci si pentru diferite afaceri care pot avea un real succes. Sa aruncam o privire la toate buticurile de strada din lume care din lipsa unui spatiu deja construit, intr-o zona buna, au ales sa deschida o afacere intr-un container si au un real succes. Aici vorbim atat despre magazine cu produse de tip fast food stradal cat si de magazine non alimentare cum ar fi librarii etc.

Despre poluarea cu beton

Betonul este iubit pentru greutatea si rezistenta sa. De aceea serveste ca fundament al vietii moderne, tinand la distanta timpul, natura, elementele si entropia. Atunci cand este combinat cu otel, acesta este materialul care asigura ca barajele noastre nu se sparg, blocurile noastre turnuri nu cad, drumurile noastre nu se cedeaza si reteaua noastra de electricitate ramane conectata.

Soliditatea este o calitate deosebit de atractiva intr-un moment al schimbarilor dezorientatoare. Dar – ca orice lucru bun in exces – poate crea mai multe probleme decat rezolva.

Uneori, un aliat neinduplecat, alteori un fals prieten, betonul poate rezista naturii timp de zeci de ani si apoi isi amplifica brusc impactul. Luati in considerare inundatiile din New Orleans dupa uraganul Katrina si Houston dupa Harvey, care au fost mai severe pentru ca strazile urbane si suburbane nu puteau absorbi ploaia ca o campie inundabila, iar scurgerile pluviale s-au dovedit ingrozitor de inadecvate pentru noile extreme ale unui climat perturbat.

De asemenea, rezista conditiilor de vreme extrema de care ne adaposteste. Luand in toate etapele de productie, se spune ca betonul este responsabil pentru 4-8% din CO2 din lume. Dintre materiale, doar carbunele, petrolul si gazele sunt o sursa mai mare de gaze cu efect de sera. Jumatate din emisiile de CO2 ale betonului sunt create in timpul fabricarii clincherului, partea cea mai consumatoare de energie a procesului de fabricare a cimentului.

Dar alte impacturi asupra mediului sunt mult mai putin intelese. Betonul este un urias insetat, care aspira aproape o 10 parte din utilizarea apei industriale la nivel mondial. Acest lucru ingreuneaza adesea proviziile pentru baut si irigare, deoarece 75% din acest consum este in regiunile cu seceta si stres hidric. In orase, betonul adauga, de asemenea, efectului de insula de caldura prin absorbtia caldurii soarelui si prin captarea gazelor din evacuarea masinilor si unitatile de aer conditionat – desi este, cel putin, mai bun decat asfaltul mai inchis la culoare.

De asemenea, agraveaza problema silicozei si a altor boli respiratorii. Praful din stocurile si mixerele suflate de vant contribuie cu pana la 10% din particulele grosiere care sufoca Delhi, unde cercetatorii au descoperit in 2015 ca indicele de poluare a aerului la toate cele mai mari 19 santiere de constructii a depasit nivelurile de siguranta de cel putin trei ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.